nieuws

Ahoy weer omgebouwd tot Jeugdvakantieland

Kinderen kunnen zich komende dagen weer volop uitleven in Jeugdvakantieland in Rotterdam Ahoy. De evenementenhal is omgebouwd tot grote speeltuin.
Jeugdvakantieland is speciaal voor kinderen die niet op vakantie gaan. Ondanks dat ze thuis blijven, hoeven ze zich niet te vervelen. Ze kunnen onder meer leren rijden op een Segway, meelopen met het Rode Kruis, een modeshow lopen of een make-uptutorial volgen.
"Er zijn in Rotterdam meer dan 30.000 kinderen die in armoede opgroeien", reageert Iebèl Vlieg van het Jeugdcultuurfonds. "Wij willen niet dat die kinderen langs de kant staan."
Volgens Vlieg heeft iedereen wel iets creatiefs in zich. "Iedereen heeft iets in zich wat hij kan uiten. Wij zijn er voor kinderen bij wie het van huis uit niet vanzelfsprekend is om aan cultuur te doen. Om die kinderen toch de kans te geven hun talenten te ontplooien."
Jeugdvakantieland is doordeweeks tot en met 18 augustus open en is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
Afgelopen jaren was het onzeker of het bijna 60-jarige evenement kon doorgaan vanwege geld. Jeugdvakantieland trok volgens de organisatie vorig jaar 50.000 bezoekers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl