Twee leden scouting Alblasserdam omgekomen bij auto-ongeluk in de Ardennen

Bij een auto-ongeluk in de Belgische Ardennen zijn maandag een 21-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland en een 28-jarige man uit Zwijndrecht om het leven gekomen. Ze waren allebei lid van Scouting Alblasserdam.

Op de website van Scouting Alblasserdam staat dat twee andere leden van de scouting bij het ongeluk gewond zijn geraakt.

"Deze afschuwelijke gebeurtenis raakt ons als scouts zeer en ons verdriet is groot. Wij leven mee met de familie en vrienden die dit vreselijke verlies moeten verwerken. Wij wensen hen veel sterkte toe", aldus de website.

De scoutingleden waren samen op Roverkamp.

Zwaargewond


Volgens de politie zijn twee inzittenden per helikopter zwaargewond naar het academisch ziekenhuis van Luik overgebracht. Volgens de Belgische krant l'Avenir was een van hen de bestuurder.

De politie meldt dat de auto tegen het middaguur vanuit Samrée kwam en in de richting van La Roche-en-Ardenne reed.

In een bocht raakte de bestuurder door een onbekende oorzaak de controle over het stuur kwijt en botste tegen een bestelwagen die stil stond.

Snelheid


De bestuurder van het voertuig waar de auto mee in botsing kwam, bleef ongedeerd. Zijn medepassagier raakte lichtgewond.

Volgens het parket van Luxemburg zou het ongeval veroorzaakt zijn door te hoge snelheid. Dat zouden getuigen hebben gemeld. De N89 was urenlang afgesloten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: