112

112-nieuws: Beroving met vuurwapen in Zwijndrecht | Boerenprotest bij VVD-congres in Rotterdam

De politie ter plaatse bij de Tesselschadestraat
De politie ter plaatse bij de Tesselschadestraat © JBMedia
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zaterdag 19 november en de avond ervoor.

13:30 - Beroving met vuurwapen in Zwijndrecht

Een 32-jarige man is vrijdagavond onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn iPhone. Via een verkoopsite sprak de man uit Rijen om 21:45 uur af op de Waalsestraat in Zwijndrecht met zijn ‘klant’.
De ‘klant’ had andere bedoelingen. Hij pakte een vuurwapen, richtte dat op de man uit Rijen en ging er met de iPhone en wat andere bezittingen vandoor. De politie is nog op zoek naar de dader.

12:20 - Gewapende woningoverval in Hendrik-Ido-Ambacht

Aan de Tesselschadestraat in Hendrik-Ido-Ambacht is iemand beroofd van een telefoon tijdens een woningoverval. De dader is een bekende van het slachtoffer, zegt de politie. Bij de beroving werd een mes getrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

12:45 - Man met steekwonden meldt zich in ziekenhuis

Een man met steekwonden heeft zich gemeld bij een Rotterdams ziekenhuis. De politie onderzoekt of dit de man is die betrokken was bij de steekpartij in Hoogvliet, afgelopen nacht.

10:15 - Boerenprotest bij Van Nelle-fabriek in Rotterdam

Bij de Van Nelle-fabriek in het westen van Rotterdam demonstreert een groep boeren. Volgens de politie staan er elf tractoren bij de plaats, waar de VVD vandaag een ledencongres houdt. Op de tractoren wapperende omgekeerde Nederlandse vlaggen. De boeren zijn het niet eens met het stikstofbeleid.
Ook D66 houdt vandaag een congres in Rotterdam. Dat congres is in De Doelen.

02:50 - Steekpartij in achtertuin in Hoogvliet

In de Curcumastraat in Hoogvliet is een 40-jarige man gewond geraakt bij een steekpartij. De politie zegt dat het slachtoffer in een achtertuin stond toen daar een groepje mannen binnenstapte. Er volgde een ruzie.
Volgens een getuige heeft het slachtoffer terug gestoken. Hij kon een naam opgeven van zijn tegenstander. De politie heeft met een hond naar deze persoon gezocht. Dat gebeurde in een appartement en in de kelder van een flat. De man naar wie gezocht werd, is niet aangetroffen.
De politie kwam met een hond naar de straat
De politie kwam met een hond naar de straat © MediaTV

22:15 - Zolderbrand in Rotterdam-IJsselmonde

In Oud-IJsselmonde heeft brand gewoed in een woning aan de Brandaanstraat. De brand was op de zolder. De bewoners konden op tijd naar buiten. Niemand raakte gewond. Wel is er forse schade aan het huis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

22:11 - Stroomstoring Vlaardingen voorbij

Een deel van Vlaardingen heeft vrijdagavond urenlang zonder stroom gezeten. De storing trof zo'n 4400 aansluitingen in de wijk Holy. Rond middernacht was de stroomstoring voorbij. De oorzaak was een kapotte kabel.