FC DORDRECHT

FC Dordrecht pakt op een regenachtig Krommedijk een punt tegen Willem II

Samuele Longo was één van de doelpuntenmakers van FC Dordrecht tegen Willem II
Samuele Longo was één van de doelpuntenmakers van FC Dordrecht tegen Willem II © VK Sportphoto - Shane Winsser
In de eerste divisie heeft FC Dordrecht zondag gelijkgespeeld. Willem II werd in het Matchoholic Stadion op 2-2 gehouden. De Dordtenaren hervatten de competitie pas over drie weken, omdat het WK Voetbal gaat beginnen.
Dit moet je onthouden van FC Dordrecht-Willem II
Dit moet je onthouden van FC Dordrecht-Willem II © VK Sportphoto - Shane Winsser
Vanwege meerdere afwezigen en Willem II als tegenstander wijzigde hoofdtrainer Michele Santoni zijn opstelling flink. Zo werd Mathis Suray, die de aanvoerdersband droeg in plaats van de geblesseerde Toine van Huizen, op de nummer 10 gezet om het middenveld te versterken. Verder verschenen Devon Koswal en Jerailly Wielzen aan de aftrap.
Michele Santoni over FC Dordrecht-Willem II (2-2): 'We konden écht winnen'
De start van de wedstrijd beloofde echter niet veel positiefs voor de Schapenkoppen. Al na drie minuten opende Max Svensson namens Willem II de score (0-1). Enkele minuten kwam FC Dordrecht goed weg toen Ringo Meerveld een aardige combinatie met Jizz Hornkamp niet afrondde. Pas in de zevende minuut schrok Dordt wakker. In de omschakeling trapte Feyenoord-huurling Aliou Baldé, die na een reservebeurt tegen Almere City weer terug in de basis keerde, de bal net naast.
Samuele Longo na FC Dordrecht-Willem II (2-2): 'Als je niet kunt winnen, dan is een punt goed'
Na deze kans kantelde het wedstrijdbeeld. Eerst maakte Willem II het spel, maar FC Dordrecht maakte na de beginfase de meeste aanspraak op goals. De verdiende gelijkmaker kwam in de negentiende minuut. Uit een voorzet van Wielzen kopte Samuele Longo voor FC Dordrecht de 1-1 binnen. Op het halfuur nam de thuisploeg zelfs de leiding. Baldé versierde een penalty, waarna de Senegalees vanaf elf meter raak schoot (2-1).
Aliou Baldé is het middelpunt van de aandacht na zijn rake strafschop voor FC Dordrecht tegen Willem II © VK Sportphoto - Shane Winsser

Kunst- en vliegwerk

FC Dordrecht had Willem II in de tang en kreeg voor de rust nog een goede mogelijkheid om de score uit te breiden. Een technisch hoogstandje van Jari Schuurman ging maar net naast het doel van de Tilburgers.
De thuisploeg was enige tijd na de rust beter dan Willem II. Zo stuitte Wielzen op Kostas Lamprou en was Longo dichtbij zijn tweede treffer van de middag. Na een aantal wissels zette Willem II aan en maakten de bezoekers via Michael de Leeuw de gelijkmaker (2-2). De Tilburgers drukten door en dat zorgde voor een piepend en krakend FC Dordrecht. Vlak voor het einde onderscheidde Liam Bossin zich met een knappe save op een kopbal van Freek Heerkens, waarmee de doelman een punt redde voor Dordt.
FC Dordrecht-verdediger Anouar El Azzouzi: 'Ik ben tevreden over de eerste seizoenshelft'

FC Dordrecht - Willem II 2-2 (2-1)

3' 0-1 Max Svensson
19' 1-1 Samuele Longo
31' 2-1 Aliou Baldé (strafschop)
79' 2-2 Michael de Leeuw
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Koswal (78' Reemst), El Azzouzi, Van der Avert; Wielzen, Schuurman, Suray, Miceli (78' Smolarczyk), Brito; Longo (90+2' Doesburg), Baldé (71' Camara)