SCHIETPARTIJ

Dode bij schietpartij in Zuidland, mogelijke dader crasht na achtervolging

Bij de botsing tegen de vangrail verloor de auto van de verdacht een wiel
Bij de botsing tegen de vangrail verloor de auto van de verdacht een wiel © MediaTV
Bij een schietpartij in Zuidland is een 41-jarige inwoner van die plaats om het leven gekomen. De politie heeft een verdachte aangehouden na een achtervolging op de A15. Het gaat om een 35-jarige man uit Weert.
De beschieting was op een parkeerplaats tussen de Saturnuslaan en de Zoetemanring. Omwonenden hoorden knallen en zagen een grijze auto met hoge snelheid wegrijden. Korte tijd daarna zette de politie een achtervolging in. De vermoedelijke vluchtwagen koerste over de A15.
In het Europoort-gebied raakte de wagen van de weg en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De auto verloor een achterwiel. De inzittende is op de Markweg aangehouden en gewond naar het ziekenhuis gebracht. In de auto, die zou zijn voorzien van valse kentekenplaten, werd een vuurwapen aangetroffen.
Dodelijke schietpartij in Zuidland, vermeende schutter crasht met auto
Op de parkeerplaats in Zuidland hebben hulpverleners nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Dat was vergeefs. De Zuidlander overleed ter plekke. De politie plaatste een witte tent om het stoffelijk overschot uit het zicht van het publiek te houden.
Een forensisch team is de hele nacht bezig geweest met onderzoek.
Het slachtoffer werd doodgeschoten in een straatje tussen de Saturnuslaan en de Zoetemanring.
Het slachtoffer werd doodgeschoten in een straatje tussen de Saturnuslaan en de Zoetemanring. © MediaTV