112

112-nieuws: Oranjedrukte op de weg | Persoon belandt in het water

De verstekeling sprong van het schip in de Rotterdamse Eemhaven
De verstekeling sprong van het schip in de Rotterdamse Eemhaven © MediaTV - Killian Lindenburg
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuwsa van maandag 21 november en de avond daarvoor.

16:05 - Avondspits komt vroeg op gang vanwege WK Voetbal

Om 17:00 uur begint het WK Voetbal voor het Nederlands Elftal met een groepswedstrijd tegen Senegal. Dat is op de weg te merken, want het verkeer neemt op de weg toe.

12:15 - Verstekeling springt in de Eemhaven

Een persoon is maandag rond het middaguur van een zeeschip gesprongen. Het slachtoffer belandde in het water in de Eemhaven in Rotterdam. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat het om een verstekeling. Het is nog onduidelijk of het om een man of vrouw betreft.
Het slachtoffer lag een kwartier in het water. Het personeel van het schip alarmeerde vervolgens de hulpdiensten. De Zeehavenpolitie heeft de verstekeling gered. De persoon was bij kennis, maar is naar het ziekenhuis gebracht.
De toedracht is nog niet bekend. De politie heeft de persoon nog niet kunnen spreken.

11:15 - Papendrechter vast voor grootschalige drugshandel

De politie heeft een 41-jarige Papendrechter opgepakt voor internationale drugshandel en de productie van verdovende middelen. Hij zit vast en mag alleen maar contact hebben met zijn advocaat.
Voor het onderzoek zijn maandagochtend vroeg invallen gedaan in Harlingen, Goutum, Leeuwarden en Papendrecht. Naast de Papendrechter zijn ook een man (40) uit Harlingen en een man (40) uit Goutum gearresteerd. De politie wil niet zeggen met wat voor soort drugs de mannen zich bezighielden. Het onderzoek gaat nog door.

23:40 - Brand in broodjeszaak Rotterdam-Centrum

Op het Binnenwegplein in Rotterdam heeft brand gewoed in Tosti House. De brandweer moest de zaak openbreken om het vuur te bestrijden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De schade aan de tostizaak op het Binnenwegplein
De schade aan de tostizaak op het Binnenwegplein © MediaTV

22:35 - Gewonde bij steekpartij op Franselaan in Rotterdam

In een huis aan de Franselaan in Rotterdam is een persoon neergestoken. Het is onbekend of het om een man of vrouw gaat.