ROTTERDAM CENTRAAL

Hoera! Plein voor Rotterdam Centraal krijgt toch een kerstboom

Archieffoto van de kerstboom voor Rotterdam Centraal
Archieffoto van de kerstboom voor Rotterdam Centraal © Rijnmond
Er komt dit jaar toch een joekel van een kerstboom bij Rotterdam Centraal. Een speciale actie heeft binnen een dag meer dan 36.240 euro opgeleverd. En dat is genoeg om een boom te kopen, te laten plaatsen en te versieren.
De gemeente was vergeten actief te zoeken naar een nieuwe geldschieter toen Coolblue na vijf jaar met de sponsoring was gestopt. Dat meldde Hennie van Schaik (voormalig raadslid van Leefbaar Rotterdam) vorige week op Rijnmond. Daardoor kwam er dus geen boom op het plein voor Centraal Station.
Rijnmond-verslaggever Maikel Coomans liet het daar niet bij zitten en begon in z'n vrije tijd een crowdfundingsactie. Van de gemeente kreeg hij 24 uur de tijd om het geld bij elkaar te krijgen. De tijdsdruk had te maken met het vervoer. Als de boom tijdig aangekocht werd, kon hij op hetzelfde transport als de grote boom die op de Rotterdamse Coolsingel komt te staan. Dat scheelde een flinke bom duiten.
Maandagochtend trok Coomans de laatste euro's binnen. Tot de sponsors behoren het Havenbedrijf, Ahoy, Breman en de gemeente Rotterdam. Ook een Amsterdamse sponsor deed een duit in het zakje: 5 euro.
Het is de bedoeling dat de boom op 10 december onthuld wordt. Maikel Coomans laat op Twitter weten dat hij er 'kippenvel' van heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl