NIEUWS

Nederland begint WK met winst op Senegal na beslissende assist van De Jong

Nederland viert de belangrijke openingsgoal van Gakpo
Nederland viert de belangrijke openingsgoal van Gakpo © Orange Pictures (Pablo Morano/BSR Agency)
Het Nederlands elftal is het WK Voetbal in Qatar met een overwinning begonnen. Lang leek het duel tegen Senegal te eindigen in 0-0, maar enkele minuten voor tijd legde Frenkie de Jong uit Arkel de bal op het hoofd van matchwinner Cody Gakpo. Diep in blessuretijd maakte Davy Klaassen nog de 2-0 uit een rebound.
Zoals bekend heeft Louis van Gaal gekozen voor Andries Noppert als eerste doelman bij dit WK. De voormalig doelman van FC Dordrecht kreeg de voorkeur boven Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Verder waren er basisplaatsen voor voormalig regiospelers Dumfries, Aké, Berghuis en De Jong.
In de eerste helft in Doha viel er weinig te beleven. Voor beide goals waren er geen echte noemenswaardige kansen te noteren. Ook na rust was dat lang het spelbeeld. Noppert moest één keer handelend optreden op een schot van Gueye. En Oranje zelf kwam slechts tot wat mogelijkheden op kansen.

De Jong met beslissende assist, Noppert met goede reddingen

Totdat Frenkie de Jong uit Arkel een bal mooi op het hoofd van Cody Gakpo legde: 0-1. Andries Noppert voorkwam vlak na de late openingstreffer nog knap een gelijkmaker, waarna in de achtste minuut van de blessuretijd Ajacied Davy Klaassen met een rebound de score nog verdubbelde.
Nederland begint zo aan het WK in Qatar met drie punten. Oranje speelt komende vrijdag zijn tweede groepswedstrijd op dit WK. Daarin is Ecuador de tegenstander. Zij wonnen zondag al met 2-0 van gastland Qatar.