112

112-nieuws: Deodorant bij kookplaat veroorzaakt explosie in woning | Lichtgewonde na steekincident in Rotterdam

Door de explosie sneuvelde een ruit
Door de explosie sneuvelde een ruit © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van dinsdag 22 november en de avond daarvoor.

20:19 uur - Man (43) lichtgewond na steekincident bij busstation in Rotterdam

Een 43-jarige man is vanavond lichtgewond geraakt na een steekincident bij het busstation op het Zuidplein in Rotterdam. Het slachtoffer wordt nagekeken in de ambulance, maar zijn verwondingen schijnen mee te vallen.
De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident. Volgens het signalement droegen zij donkere kleding en renden ze na het incident weg. De aanleiding van de steekpartij is onduidelijk.

17:57 uur - Deodorant bij kookplaat veroorzaakt explosie in woning

Een busje deodorant in de buurt van een hete kookplaat heeft vanmiddag een explosie veroorzaakt in een woning in Rotterdam. Hierbij sneuvelde een raam. De explosie gebeurde in een flat aan de Schalkeroord. De bewoner en een huisdier schrokken van de knal, maar raakten niet gewond.
De brandweer heeft de omgeving tijdelijk afgezet vanwege het gevaar voor vallend glas. De bewoner werd nog nagekeken in de ambulance, maar had geen klachten.

16:22 uur - Vlaardinger (31) krijgt taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor verduisteren 50 mobieltjes

Een 31-jarige man uit Vlaardingen die in een telecomwinkel werkte krijgt 240 uur taakstraf en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk voor het achteroverdrukken van 50 mobiele telefoons uit winkels in Leidschendam en Naaldwijk.
In eerste instantie bekende de man de diefstal van 10 mobieltjes, maar volgens het bedrijf zou het om 165 telefoons gaan. Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij het niet meer goed wist, maar dacht hij aan ongeveer 50 telefoons.
Het Openbaar Ministerie vindt dat voldoende is bewezen dat de man 50 mobiele telefoons heeft verduisterd, daarnaast heeft justitie bewijs dat de man met de opbrengst van de telefoons ruim 50.000 euro crimineel geld heeft witgewassen.

13:30 uur - Rotterdammer opgepakt voor schieten op auto's

De politie heeft een man van 37 uit Rotterdam aangehouden die verdacht wordt van het schieten op auto's met een luchtdrukwapen. De beschietingen gebeurden tussen augustus en half november aan de Slaak in Rotterdam.
Bewoners vonden gaatjes in hun auto's. Daarnaast vertelden verschillende getuigen dat ze schoten hadden gehoord.
Bij de verdachte thuis zijn nog meer wapens gevonden. Variërend van een gasdrukpistool, tot een ploertendoder en een boksbeugel.

06:15 uur - Hotel ontruimd om brand op toilet

De gasten van een hotel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid moesten maandagavond kort voor middernacht het hotel uit. Er was brand in een toilet in het gebouw. De brandweer had het vuur snel onder controle, met onder meer hulp van een autoladder.
De hotelgasten konden pas terug naar binnen, weer hun warme bed, in nadat het pand goed was geventileerd.
Brand in hotel Beijerlandselaan Rotterdam-Zuid
Brand in hotel Beijerlandselaan Rotterdam-Zuid © MediaTV