LANSINGERLAND

Ex-internationals starten volleybalschool in Bergschenhoek

Deelnemers aan een van de trainingen van de volleybalschool
Deelnemers aan een van de trainingen van de volleybalschool © RTV Lansingerland
Ze vertegenwoordigden samen Nederland meer dan 250 keer op EK's en WK's, speelden bij clubs in binnen- en buitenland en willen nu hun kennis en ervaring inzetten om jongeren betere volleyballers én betere mensen te maken. Oud-volleybalinternationals Yannick van Harskamp en Dirk Sparidans zijn sinds kort gestart met een volleybalschool in Lansingerland, met en bij volleybalvereniging Volley2b in Bergschenhoek. "We willen iets terugdoen voor alles wat wij al die jaren hebben ontvangen."
De Lansingerlandse volleybalclub heeft een van de grootste jeugdafdelingen van Nederland, maar een volleybalschool ontbrak nog. Sinds een paar weken heeft Volley2b van de Nederlandse Volleybalbond de 'superclubstatus' gekregen. Een status die toebehoort aan clubs die professionaliseren en bewust samenwerken met andere verenigingen uit de regio. Met deze status op zak kon ook de langgekoesterde droom van een volleybalschool in vervulling gaan.

Vanuit de hele regio

De Njoi Academy is er voor kinderen tussen de 10-18 jaar die een passie hebben voor volleybal en echt beter willen worden in de sport. Dat er behoefte is aan een goede volleybalschool in onze regio kon volgens de volleybalclub worden gemerkt aan de inschrijvingen. Jeugdleden van clubs uit de regio, zoals Hou Stand (Rotterdam), Inter Rijswijk en Leython Leiderdorp werden ontvangen in sporthal de Ackers in Bergschenhoek. “Dit is het eerste jaar waarin wij meedoen en wij zijn blij verrast met 34 kinderen die zich al hebben ingeschreven” zegt Sander Bunningh, trainer bij Volley2b.
Ex-internationals starten volleybalschool in Bergschenhoek
Gedurende een periode van 19 weken verzorgen nationale top-trainers en- volleyballers de trainingen. "Wij zijn hier bezig om op een nieuwe manier, een nieuwe beweging in het volleybal op te starten", vertelt Dirk Sparidans. Van Harskamp en hij stopten respectievelijk drie en vier jaar geleden met volleybal op het hoogste niveau en startten daarna het bedrijf 'Njoi Life'. “Onze passie is het inspireren van jongeren en trainers door ze mee te nemen in de lessen die wij geleerd hebben in onze jaren als topsporter in binnen- en buitenland. Iedereen verdient een kans om individueel aandacht te krijgen en om, naast een betere volleyballer, ook een beter mens te worden. Vanuit dit gedachtegoed zijn wij ons bedrijf Njoi Life begonnen."
In Nijmegen en Apeldoorn was er al een volleybalschool van de oud-profs, maar nu zijn de heren dus ook begonnen in Bergschenhoek. ”We zijn hier nu net gestart, dus dat is spannend", zegt Sparidans. "Maar ik weet dat spelers hier binnen één seizoen echt stappen kunnen maken in hun ontwikkeling. En dat is waar ik het voor doe."
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Lansingerland.