ONGELUK

Familie verongelukte Jesse en zwaargewonde Remco ontroerd door gulle giften: 'Reacties en kaartjes zijn enorme steun'

Privéfoto
Privéfoto © De 20-jarige Jesse overleed vrijdag bij de botsing op de Boomdijk bij Klaaswaal
De crowdfunding voor de verongelukte Jesse en zijn zwaargewonde broertje Remco uit Strijen heeft inmiddels 18.000 euro opgehaald, bijna het dubbele van het streefbedrag. De familie is ontroerd. 'Het is mooi om te zien dat ze gedragen worden.' De 20-jarige Jesse en zijn 15-jarige broertje Remco raakten afgelopen vrijdag betrokken bij een eenzijdig ongeluk in Klaaswaal.
Jesse overleed aan de gevolgen van het ongeluk, zijn broertje raakte zwaargewond. Omdat de verzekering niet alles dekt voor de uitvaart die de familie Jesse wil geven, werd besloten om een crowdfunding op te zetten. "Zo kunnen we hem het afscheid geven dat bij hem past", zegt zijn tante Yvonne de Ruiter. "Genietend van het leven met zo veel mogelijk mensen."
De twee broers zijn de enige twee kinderen uit een boerengezin in Strijen. Sinds het heftige ongeluk is Strijen in shock. "Ik hoorde dat mensen zich machteloos voelden en iets voor het gezin wilden doen. Op deze manier kan dat." Minstens zo ontroerend voor de familie zijn de steunbetuigingen die de nabestaanden ontvangen. "De boodschappen die mensen bij hun gift schrijven zijn ook een enorme steun. Zelfs als er anoniem gedoneerd wordt, doet het ons goed om die reacties te lezen. De ouders komen niet aan alle berichten toe, maar het is mooi om te zien dat ze gedragen worden."

Streefbedrag

Het streven om 10.000 euro in te zamelen, werd al in een paar uur gehaald. Met 18.000 euro is dit bedrag bijna verdubbeld. Naast de uitvaart voor Jesse wordt ook nagedacht over hoe het geld besteed kan worden aan het revalidatietraject voor Remco en een herdenkingsplek voor Jesse.
De zwaargewonde Remco wordt dinsdag geopereerd. Het gaat om een zware operatie, wat voor de nabestaanden behoorlijk spannend is. De begrafenis van zijn broer Jesse staat gepland op 1 december. Die dag is zo laat mogelijk gepland, in de hoop dat Remco fysiek sterk genoeg is om erbij te kunnen zijn.

Focus familie

In de tussentijd probeert de familie zich zo veel mogelijk te focussen op het positieve. "Daar moeten we ons aan vasthouden. De reacties, kaartjes en gebeden die we hebben gekregen zijn een enorme steun", zegt Yvonne. "Helemaal als je terugleest hoe mensen Jesse herinneren, want je herkent hem daar in terug."
Je kunt hier doneren.