SCHIETPARTIJ

Man uit Sliedrecht aangehouden voor betrokkenheid bij moord op Remsley Eisden in Dordrecht

Bij een schietpartij in Dordrecht is een dode gevallen
Bij een schietpartij in Dordrecht is een dode gevallen © Media TV
Een 49-jarige man uit Sliedrecht is dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie in Dordrecht waarbij de 36-jarige Remsley Eisden om het leven kwam. Het slachtoffer werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door een automatisch vuurwapen.
Dit gebeurde aan de Van Den Tempelstraat in Dordrecht. Het slachtoffer zat op dat moment in een geparkeerde auto en overleed ter plekke.
Na het incident lagen op straat meerdere kogelhulzen. Die werden direct in beslag genomen. De politie zette na het incident twintig rechercheurs op de zaak.

'Situatie niet vreemd'

Het slachtoffer was een paar uur voor de schietpartij in café Bagetelle III geweest, een zaak op steenworp afstand van waar het incident gebeurde. De kroeg werd na het incident voor twee weken gesloten door burgemeester Wouter Kolff. Zes jaar geleden werd de kroeg ook gesloten, toen vanwege een vechtpartij.
Na het incident reageerden buurtbewoners geschrokken, maar ze lieten ook weten dat de situatie hen niet vreemd was. Een buurvrouw vertelde aan Rijnmond: "Ik lag op bed en dacht: 'Wat hoor ik toch allemaal?' Het was hetzelfde geluid als de vorige keer toen er een auto beschoten werd. Maar nu zat er een persoon in." De vrouw was zo van slag dat ze de hele nacht niet geslapen had.
De verdachte zit vast en wordt gehoord. De Sliedrechter zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.