Wijdbeens op de stam vallen: 'Sommigen zullen lastig kinderen krijgen'

Over een twintig meter lange boomstam naar de overkant lopen. Het klinkt heel eenvoudig, toch lukte het maar één deelnemer om tijdens het NK Sprietlopen in Puttershoek de overkant te halen.

Aan het Nederlands Kampioenschap Sprietlopen deden dit jaar iets meer dan 120 deelnemers mee. "Je doet dit gewoon voor de lol, het is rondom de haven altijd één groot feest en de meeste lopen zelfs dronken over de boomstam", zegt Joey die de overkant niet haalde.

Tactiek


De eerste ronde is de boomstam nog 'droog'. De meeste deelnemers halen de overkant dan ook. "Het is gewoon rustig lopen en oppassen dat je niet valt", zegt een deelnemer.

'AUW!!', roept het publiek in koor terwijl een deelnemer volledig gespreid over de balk valt. De presentator van de middag roept door de boxen: "Hij kan zich aanmelden voor het jongenskoor."

Daarop vult iemand uit het publiek aan: "Sommigen zullen zeker lastig kinderen krijgen."

Zeep


De tweede ronde wordt de balk ingesmeerd met vet. Niemand haalt de overkant, op één deelnemer na. Hij was vorig jaar ook al de winnaar. Zodra hij de overkant haalde vloog het bier in de lucht en ging het publiek uit zijn dak.

Zien hoe iedereen massaal in het water valt, of zien hoe de winnaar de overkant haalt? Bekijk de video hierboven.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: