112

112-nieuws: Justitie gaat niet in beroep in zaak kofferbakmoord | Woning in Spijkenisse onder vuur genomen

De auto van Caroline van Toledo op het Kruininger Gors
De auto van Caroline van Toledo op het Kruininger Gors © Archief
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van woensdag 23 november en de avond daarvoor.

20:40 - Scooter rijdt wandelaar aan in Hekelingen, beiden zwaargewond

Bij een aanrijding door een scooter en een wandelaar zijn twee zwaargewonden gevallen. Dit gebeurde aan de Westdijk in Hekelingen. Het gaat om de bestuurder van de scooter en een voetganger. De slachtoffers zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de scooter in beslag genomen voor technisch onderzoek.

15:32 - Justitie ziet af van vervolg in zaak kofferbakmoord

Justitie stopt met de rechtszaak tegen Leon van M., de hoofdverdachte in de zaak van de moord op Caroline van Toledo. Om kans te maken bij de Hoge Raad moet justitie van oordeel zijn dat er fouten zijn gemaakt in de juridische procedure. Dat is niet het geval. Dat betekent dat de zaak tegen Leon van M. wordt gestaakt. Het dossier van de kofferbakmoord kan worden heropend bij nieuw bewijs.

15:28 - Rijksrecherche onderzoekt agenten die rommelden met proces-verbaal

De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar het handelen van twee Rotterdamse agenten. Het duo zou hebben gerommeld met het proces-verbaal na de aanhouding van een Rotterdammer. Volgens de agenten was de man agressief geweest. Uit camerabeelden bleek echter dat een agent de verdachte bruut had behandeld. De rechter sprak daarop de verdachte vrij. Die gaat doet aangifte tegen de agenten. De politie liet al eerder weten niet aan de oprechtheid van de verbalisanten te twijfelen.

14:31 - Duo opgepakt voor mishandeling in Nieuw-Lekkerland

De politie heeft vanmorgen een 16-jarige jongen en een 22-jarige man aangehouden voor mishandeling. Bij die mishandeling, die op 28 oktober plaatsvond in de Marslaan in Nieuw-Lekkerland, raakte een 33-jarige man gewond. Het slachtoffer werd gestompt en geslagen. Nadat hij op de grond lag, werd hij ook tegen zijn hoofd geschopt.
Vlak voor de mishandeling werd er vuurwerk afgestoken door een groep jongeren. Ook werd er een bushokje opgeblazen met een cobra. Hierop spraken buurtbewoners de jongeren aan op hun gedrag. Als gevolg daarvan begonnen twee jongeren de 33-jarige man te stompen en te slaan. Na een getuigenoproep werd het duo aangehouden. Zij worden ook verdacht van mishandeling.

12:45 uur - Huis in Spijkenisse beschoten en beklad

In Spijkenisse is woensdagnacht rond 02:15 uur een woning beschoten. Daarbij sneuvelde een raam. Ook was de deur van het huis aan de Gouwestraat in de wijk Schenkel beklad met graffiti.
Niemand raakte gewond bij de beschieting. De politie heeft sporen veiliggesteld. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

05:33 uur - Auto geeft geen voorrang, fikse botsing in Krispijn (Dordrecht)

In de Dordtse week Krispijn zijn woensdagmorgen twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij eindigde een van de wagens ondersteboven op het asfalt. Er raakte niemand gewond.
Het ongeluk gebeurde om half zes, op de kruising van de Krispijnseweg en de Julianaweg. De verkeerslichten werkten nog niet. Eén van de twee wagens had voorrang moeten verlenen en deed dat niet. Toen klapten beide wagens op elkaar.

23:38 uur - Vier kogels gevonden na schietpartij

In Schiedam is er dinsdagavond meerdere keren geschoten. Dat gebeurde rond 23:30 uur in de Van den Tempelstraat. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.
Eén van de gevonden hulzen in de Van Den Tempelstraat in Schiedam
Eén van de gevonden hulzen in de Van Den Tempelstraat in Schiedam © MediaTV - Marco van der Caaij
Volgens ooggetuigen was er een ruzie in de straat in de wijk Nieuwland. Agenten kwamen met kogelwerende schilden en honden de straat binnen. Er zijn ook meerdere mensen gefouilleerd.
De politie heeft vier kogelhulzen gevonden. Er is nog niemand aangehouden.

20:30 uur - Vrouw op zebrapad aangereden

In Rotterdam-Feijenoord is dinsdagavond een vrouw gewond geraakt nadat een auto over haar voet is gereden. Kort daarvoor werd ze ook al aangereden.
Volgens de politie lijkt het erop dat er geen sprake is van opzet. De man in de auto reed gisteravond rond 20:30 uur over de Slaghekstraat. Daar zag hij de vrouw op het zebrapad over het hoofd. Eerst werd de vrouw aangereden. Daarna reed de wagen nog een stukje vooruit. Toen reed de wagen over de voet.
De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met haar gaat is niet duidelijk.