DORDRECHT

Sam (7) werd tot zijn eigen verrassing wereldkampioen flipperen

© RTV Dordrecht
Flipperen! Officieel heet het pinball, maar het spelletje kennen we allemaal. Wat we misschien niet weten is dat het meer is dan zorgen dat je de bal niet verliest tijdens het spel. Er zit zelfs een heus wereldkampioenschap achter. Sam (7) uit Dordrecht pakte afgelopen weekend de titel en dat zorgde voor veel enthousiaste reacties. Vader Barry is "super trots!"
De broers Sam en Ryan deden samen met hun buurjongen Gerrit mee aan het kampioenschap. "Dat we met prijzen naar huis zouden gaan hadden we niet verwacht toen we 's ochtends in het auto daar naar toe zaten", vertelt vader Barry Stolp.
De wedstrijd maakte ook diepe indruk bij de jonge deelnemers: "Het leukste was om met de flipperkast te spelen," vertelt Gerrit. Sam werd zelfs wereldkampioen tijdens de wedstrijd: "Je moet je goed concentreren. Dat is erg belangrijk. En zorgen dat je niet te vroeg het spel verlaat omdat de bal nog wel eens terug kan komen."

Paplepel

Het pinballen is er door papa bijna met de paplepel ingegoten. "Tot een paar jaar geleden had ik rond de 80 kasten. Ik had er eerst een, maar andere verzamelaars zullen dit herkennen. Het blijft er nooit bij eentje," vertelt Barry als hij in zijn schuur staat met nog 7 kasten om zich heen. "De kinderen kwamen en toen heb ik er wel een aantal weggedaan." Toch zijn er nog genoeg kasten over om je dagelijks te vermaken met een potje pinball. En of er nog meer wedstrijden volgen? "Het zou wel leuk zijn," geeft Barry aan. "En of ze nu winnen of niet. Ik blijf even trots op ze."
dit verhaal is van onze mediapartner RTV Dordrecht