RECHTSZAAK

Spijkenisser alsnog veroordeeld voor fatale brand Hellevoetsluis waarbij echtpaar Lampers overleed

De brand in Hellevoetsluis.
De brand in Hellevoetsluis. © Rijnmond
De rechtbank heeft Evert R. uit Spijkenisse veroordeeld voor de fatale brand in Hellevoetsluis waarbij twee mensen omkwamen. Hij krijgt 11,5 jaar cel als straf.
De fatale brand was op 20 mei 2016 in de Gruttostraat in Hellevoetsluis. Het bejaarde echtpaar Lampers kwam in de vlammenzee om. Door de felle brand waren alle sporen uitgewist waardoor de oorzaak niet kon worden vastgesteld.
Ook de rechter zegt dat de brand in principe een technische oorzaak had kunnen hebben, maar de rechter kijkt voor het bewijs naar de andere branden die Evert R. heeft gesticht en waarvoor hij al twaalf jaar cel heeft gekregen.
De fatale brand was de derde in een reeks van vijf, die alle binnen korte tijd in Hellevoetsluis zijn gesticht en die leden van dezelfde familie hebben getroffen.

Briefjes

De rechter wijst er in het bijzonder op dat er briefjes bij de verdachte zijn gevonden met de adressen van de huizen waar brand is ontstaan. Daar zat ook het adres Gruttostraat tussen van het 84-jarige echtpaar Lampers. Ook de volgorde van de adressen kwam overeen met de tijdstippen van de branden.
In totaal krijgt Evert R. dus 23,5 jaar cel voor de vijf branden in Hellevoetsluis. De verdachte en zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig dus het is nog niet bekend of zij in hoger beroep gaan.