CULTUUR

Alex is de dansende wijkagent van Schiedam: 'Mijn collega's geloofden het eerst ook niet'

Alex Glijn is wijkagent en wereldkampioen ballroomdansen
Alex Glijn is wijkagent en wereldkampioen ballroomdansen © Politie/SCHIE
Je komt hem in het dagelijks leven vooral in uniform op straat tegen. Alex Glijn is namelijk politieagent in het centrum van Schiedam. Wat de meeste mensen niet weten, is dat hij ook wereldkampioen ballroomdansen is. "Als ik het tegen mensen zeg in mijn uniform, zeggen ze: 'Nee, dat kan niet waar zijn'."
Samen met zijn danspartner Petra van Wouw won Alex het wereldkampioenschap Ballroom dance Nationale Amateurs 30+ in Assen. En die overwinning kwam volledig onverwacht. De twee zijn namelijk nog maar één jaar een duo en doen pas acht maanden mee aan wedstrijden.
Toch is Alex Glijn geen nieuwkomer op de dansvloer. Hij danst al vele jaren, maar voorheen nog met zijn vrouw, in wedstrijden rolstoeldansen. In die categorie won hij elf Nederlandse titels en drie wereldtitels.
Ondanks het stoere karakter van zijn dagelijkse werk heeft de man dus een enorm talent voor zwieren en zwaaien. Op kantoor weet men ook van zijn prestaties. "De dansende wijkagent wordt dan vaak geroepen." Door de onverwachtse overwinning heeft het dansduo goed de smaak te pakken: “Zolang we lol hebben gaan we door.”
Dit verhaal is van onze mediapartneer SCHIE