STEEKPARTIJ

Jongen betaalt niet voor busrit en bespuugt buschauffeur: passagier komt tussenbeide en wordt neergestoken

De ruzie ontstond in de bus omdat een passagier niet wilde betalen
De ruzie ontstond in de bus omdat een passagier niet wilde betalen © JBMedia
De man die dinsdagavond bij het busstation op Zuidplein in Rotterdam slachtoffer werd van een steekpartij, kwam op voor een buschauffeur die twee jongens aansprak. Een van de twee zou niet hebben betaald om mee te rijden met de bus.
Nadat ze daarover werden aangesproken, maakten ze ruzie met de chauffeur. Een van de jongens spuugde de RET-medewerker in zijn gezicht. Een passagier pikte dat niet en nam het op voor de chauffeur. Vervolgens escaleerde de boel: een van de jongens pakte een mes en stak de passagier een aantal keer.
De man, een 43-jarige Rotterdammer, moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De twee jongens waren er inmiddels vandoor gegaan in de richting van de Carnissesingel. De politie heeft woensdag twee verdachten aangehouden. Het gaat om een duo van 15 en 17 jaar uit Rotterdam.
De RET laat weten het incident te betreuren en zegt in contact te zijn met het slachtoffer. "Het gewelddadige gedrag van de passagier in kwestie keuren wij in alle toonaarden af", schrijft het vervoersbedrijf. "De hulpvaardige passagier zijn we grote dank verschuldigd."