LOKAAL

Crowdfunding voor Rotterdamse voedselbanken

© OPEN Rotterdam
Om zeven Rotterdamse voedselbanken aan nieuwe en zuiniger koelkasten te helpen, is Stichting Shareaty de inzamelingsactie Fund A Fridge gestart. De stichting helpt deze initiatieven al met voedselpakketten, maar het bewaren van dit voedsel is door verouderde koelkasten lastig geworden. “Als er eentje kapot gaat, hebben we een groot probleem”, vertelt Elly Seymor.
Seymor helpt via haar Elly’s Place elke week bijna honderd mensen aan een voedselpakket. Haar voedselhulp is belangrijk voor de stad, maar vooral voor mensen die niet bij de gebruikelijke voedselbank terechtkunnen. “Ik hoef geen papieren te zien”, zegt Elly tegen OPEN Rotterdam. “Als je eten nodig hebt, dan heb je eten nodig.” Daarom maakt Elly’s Place onderdeel uit van Fund A Fridge. Koelkasten zijn voor haar, net als voor andere voedselbanken in de stad, van cruciaal belang. “Als er een kapot gaat, kunnen we simpelweg minder eten uitdelen en hebben mensen nog minder te eten.”

Afhankelijk

Distributiecentrum Stichting Shareaty wordt ondersteund door onder meer Gemeente Rotterdam en zet zich in voor zeven voedselinitiatieven. Nieuwe en zuinigere koelkasten moeten ervoor zorgen dat zij hun eten beter en efficiënter kunnen bewaren. Samen met Elly doen ook Wilskracht Werkt, Krachtvrouwen Oude Westen, Thuis In Charlois, Ontmoetingscentrum Prinsenhof, Stichting Salaam en Het Wijkpaleis mee. Al deze sociale organisaties koken voor kwetsbare mensen en zijn afhankelijk van goede koel- en vrieskasten.
Het streefbedrag voor de crowdfunding actie staat op 9500 euro. Een kwart daarvan is al binnen. Doneren kan via deze link.
dit verhaal komt van onze mediapartner OPEN Rotterdam