EVENEMENT

Erop of eronder voor Dordts kerstcircus: zonder extra subsidie gaat stekker eruit

Gaat het Wintercircus Royal in Dordrecht door of niet?
Gaat het Wintercircus Royal in Dordrecht door of niet? © RTV Dordrecht
Eerder dit jaar stond circusdirecteur Tonie Teuteberg nog met een grote glimlach op zijn gezicht te vertellen dat hij 'zijn' circus weer kon organiseren. Nu is het nog maar de vraag of het Dordts Wintercircus Royal er daadwerkelijk komt. Maandag liet Teuteberg weten dat de stekker eruit gaat als er geen 63.000 euro op tafel komt. Dat geld moet van de gemeente komen.
De SP en de Verenigde Senioren Partij (VSP) willen dat dat ook gebeurt, maar kregen die toezegging niet. Teuteberg zegt dat het tekort op de begroting van het wintercircus gewoon domme pech is. “We zitten met de nasleep van corona en de inflatie, die hard toeslaat. Alles wordt duurder”, verklaart de circusdirecteur aan RTV Dordrecht.
Volgens de SP en de VSP staat het bedrag dat het circus vraagt in geen verhouding tot wat er aan andere grote evenementen uitgegeven wordt. Bovendien is het voor Dordrecht fijn dat er rond de kerst weer een circus in de stad is, zeggen zij.

Evenementensubsidie

Wethouder Maarten Burggraaf, verantwoordelijk voor de evenementen in de stad, liet weten dat het circus gebruik kan maken van een evenementensubsidie. De termijn om die aan te vragen is eigenlijk verlopen, maar er is besloten coulant te zijn en een aanvraag toch nog in behandeling te nemen. Het maximale bedrag voor zo’n subsidie is echter 'maar' 20.000 euro.

Herstelfonds

Eventueel kan de evenementensubsidie aangevuld worden vanuit het Dordtse herstelfonds, maar 63.000 euro wordt daar niet mee gehaald. Na afloop van een bijeenkomst met de gemeenteraad liet Teuteberg dinsdagavond weten dat er met de toezegging van de wethouder nog gekeken wordt of er toch voldoende geld bijeen gebracht kan worden om de voorstellingen tussen 22 december en 1 januari door te laten gaan.
Dit verhaal komt van onze mediapartner RTV Dordrecht