WEER

Het weer van vandaag: perioden met zon

Het weer van vrijdag 24 november
Het weer van vrijdag 24 november © Rijnmond
De laatste bui trekt donderdagochtend al vroeg richting het noordoosten weg. Daarna is het vandaag mooi weer met zonnige perioden en blijft het droog. Met een middagtemperatuur van 11 graden is het vrij zacht. De zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig. Vanmiddag gaat de wind uit het zuiden waaien.
Vanavond raakt het vanuit het westen bewolkt en in de loop van de tweede helft van de avond gaat het enige tijd regenen. Vannacht trekt de regen naar het oosten weg en volgt vanuit het westen een opklaring en mogelijk nog een losse bui. De temperatuur komt niet veel lager uit dan 8 graden en daarmee is het voor de nacht flink zacht. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige of krachtige zuidenwind. Achter het regengebied draait de wind naar het zuidwesten.
Morgen ziet er ook best aardig uit met zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog. In de middag komt de temperatuur uit op een zachte 12 graden. De matige en aan zee vrij krachtige of krachtige zuidwestenwind draait in de loop van de dag naar het westen en neemt iets in kracht af.
Op zaterdag blijft het droog met vooral in de ochtend perioden met zon. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Zondag begint droog, maar in de middag gaat van het westen uit regenen. Begin volgende week is het licht wisselvallig herfstweer. Zaterdag wordt het 11 graden, daarna 9 of 10 graden. De gehele periode komt het in de nacht niet tot vorst.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 11 en 20 november bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 9,9 graden en de minimumtemperatuur 4,1 graden. Er valt gemiddeld 28,5 mm neerslag.