SPARTA

Sparta eert Jules Deelder met uniek zwart uitshirt

Burgemeester Ahmed Aboutaleb met het speciale Jules Deelder-shirt van Sparta
Burgemeester Ahmed Aboutaleb met het speciale Jules Deelder-shirt van Sparta © Sparta Rotterdam
Voor altijd zal 24 november in de boeken staan als de dag waarop Jules Deelder werd geboren. De oer-Spartaan had donderdag 78 kaarsjes uit moeten blazen, maar overleed in 2019 op 75-jarige leeftijd. Sparta eert zijn bekendste supporter nu met een uniek zwart uitshirt: de kleur die voor altijd aan Deelder verbonden zal zijn.
Het eerbetoon aan Deelder, omgedoopt tot Ode aan de Nacht, kan onmogelijk in een andere kleur dan het zwart. Daarom is het derde tenue van Sparta volledig in het zwart, inclusief de logo’s, bedrukking, de handtekening van Jules Deelder en het Spartaans gedicht op een zwarte badge. In de tweede seizoenshelft, die Sparta op zaterdag 7 januari hervat met een uitwedstrijd bij PSV, zal de Kasteelclub een aantal uitwedstrijden in het zwarte tenue spelen.
Kijk hieronder naar de onthulling van het speciale Jules Deelder-shirt van Sparta:
Sparta onthult speciaal Jules Deelder-shirt
Dat Deelder als Spartaan is geboren, staat als een paal boven water. Nog voordat hij bij de burgerlijke stand werd ingeschreven, was hij al lid van de club. Tot aan zijn dood in 2019 is Deelder lid van Sparta geweest.
Door de jaren heen heeft Deelder Sparta talloze keren geëerd met een aantal gedichten, waarin hij bijvoorbeeld de hemelpoort met Het Kasteel vergeleek. Vaak bracht Deelder een ode aan Sparta, nu brengt de club een ode aan de overleden oer-Spartaan.
Rijnmond zal binnenkort één van de shirts weggeven.