STEEKPARTIJ

16-jarige jongen krijgt half jaar jeugddetentie voor steken van mes in rug van fietsende vrouw

De Kortedijk in Vlaardingen waar de steekpartij gebeurde
De Kortedijk in Vlaardingen waar de steekpartij gebeurde © Media TV
De jongen die in Vlaardingen een 21-jarige vrouw een mes in haar rug stak, is veroordeeld tot een half jaar jeugddetentie. Hij heeft verschillende stoornissen, waardoor hij volgens de rechter minder toerekeningsvatbaar is.
De 16-jarige jongen fietste op 16 april dit jaar achter de vrouw aan en stak plots een mes in haar rug. De vrouw was onderweg van een feestje na een hockeytoernooi naar een café waar ze haar vriend zou ontmoeten.
Het slachtoffer kwam er in fysiek opzicht redelijk ongeschonden vanaf, maar de psychische gevolgen zijn volgens de rechtbank groot. Het vonnis van zes maanden jeugddetentie (plus zes maanden voorwaardelijk) is gelijk aan de tijd die de jongen al vast heeft gezeten. Hij moet verder een schadevergoeding betalen aan de vrouw en haar vriend.
De jongen leed in april onder meer aan een depressie. In het vonnis wordt gesproken over 'een ernstig psychiatrisch toestandsbeeld'. Inmiddels heeft hij psychiatrische hulp geaccepteerd. Deskundigen denken dat de kans gering is dat hij opnieuw de fout in gaat.