NIEUWS

112-nieuws: Verdachte moord in Zuidland blijft langer vast | Agenten halen nepcollega van de weg

Forensische experts van de politie onderzoeken de plaats waar is geschoten
Forensische experts van de politie onderzoeken de plaats waar is geschoten © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van donderdag 24 november.

21:45 Politie haalt nepagent van de weg

Agenten hebben in Rotterdam-Delfshaven een auto van de weg gehaald, die uitgerust was met een zwaailicht. De bestuurder zou zich volgens meldingen voordoen als agent. De wagen kon langs de kant worden gezet, omdat de kentekenplaat was herkend door het detectiesysteem ANPR.

18:00 - Vier overvallers overmeesteren vrouw (73) in eigen huis

Een 73-jarige vrouw is donderdagmiddag in haar huis aan het Zuidplein in Rotterdam overvallen. Dat gebeurde door twee mannen en twee vrouwen, die rond half zes bij de vrouw aanbelden. Toen het slachtoffer de deur open deed, werd ze naar binnen geduwd. De vrouw is niet gewond geraakt, maar volgens de politie wel flink geschrokken. De overvallers zijn er met nog onbekende buit vandoor gegaan.

15:05 - Politie pakt oplichter kledingwinkels op

De politie heeft een oplichter aangehouden die met een geldwisseltruc bij verschillende kledingwinkels had toegeslagen. De man werd gearresteerd na informatie van een beveiliger van een Rotterdamse winkelketen.
De verdachte kocht bijvoorbeeld voor 500 euro aan kleding en rekende die af met biljetten van 50 euro. Hij paste hij een wisseltruc toe, waardoor de caissière geen 500, maar 350 euro ontving. Na een uurtje kwam hij weer terug naar de winkel om de kleding te ruilen. Hij kreeg dan 500 euro retour en boekte dus een winst van 150 euro.
De man werd opgepakt in Alkmaar. Eerder had hij al toegeslagen in Engeland , Duitsland, Frankrijk en Spanje.
De verdachte paste een wisseltruc bij de inkoop van kleding
De verdachte paste een wisseltruc bij de inkoop van kleding © Rijnmond (archieffoto)

14:45 - Vermeende schutter Zuidland blijft langer in de cel

De 35-jarige man die zondagavond een inwoner van Zuidland doodschoot, blijft minstens twee weken langer in de cel. Hij mag met niemand contact hebben, behalve met zijn advocaat.
De liquidatie vond plaats op een parkeerplaats tussen de Saturnuslaan en de Zoetemanring. Omwonenden hoorden knallen en zagen daarna een grijze auto met hoge snelheid wegrijden richting de A15. De politie zette de achtervolging in.
In het Europoort-gebied raakte de wagen van de weg en kwam tegen een vangrail tot stilstand. De auto verloor een achterwiel. De bestuurder werd op de Markweg aangehouden en voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In de auto werd een vuurwapen gevonden.
De verdachte is een man uit Weert. Hij mag geen contact hebben met de buitenwereld om te voorkomen dat hij het politie-onderzoek tegenwerkt. In juridisch jargon heet het dat hij 'in beperkingen' zit.