BUREAU RIJNMOND

In Bureau Rijnmond: bekend platenlabel doelwit van twee aanslagen

Onderkomen bekend platenlabel doelwit twee aanslagen
Onderkomen bekend platenlabel doelwit twee aanslagen © Bureau Rijnmond
Twee aanslagen binnen een week op het kantoor en de studio van Rotterdam Airlines. Er vallen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. Voor burgemeester Aboutaleb aanleiding om het pand voorlopig te sluiten. Het is een van de zaken waarvoor aandacht is in Bureau Rijnmond,, het opsporingsprogramma van TV Rijnmond.
In de hiphopwereld is het platenlabel Rotterdam Airlines een begrip. Artiesten als Sevn Alias, Kevin en een jonge Memphis Depay maakten daar diverse rapopnames. In 2017 won Rotterdam Airlines zelfs een Edison met het verzamelalbum Gate 16, waarop verschillende artiesten van het label zijn te horen.
Maar dit keer staat het platenlabel negatief “in the picture”. Op maandag 14 november om circa 2.00 uur gaat er voor de deur van het pand aan de Hoogstraat in het Rotterdamse centrum, zwaar vuurwerk af en wordt er een ruit vernield.
Een paar dagen later, op donderdag 17 november is de schade aanmerkelijk groter. Omwonenden worden om ongeveer 4.20 uur wakker van een enorme knal. Er breekt binnen brand uit en omwonenden worden geëvacueerd. Doordat de brandweer de brand binnen korte tijd onder controle heeft kunnen ze weer snel naar hun woning.
Het rechercheteam dat de aanslagen onderzoekt wil graag meer informatie hebben over het motief en de dader(s). Dus als u meer weet over de aanslagen, of wanneer u wellicht beelden van een bewakingscamera, deurbelopnames of dashcambeelden van de Hoogstraat en omgeving hebt rond het tijdstip van de aanslagen, neem contact op.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000