WEER

Het weer van vandaag: perioden met zon

Het weer van vrijdag 25 november
Het weer van vrijdag 25 november © Rijnmond
Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het vrijwel overal droog. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 12 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. De wind waait matig vanuit het zuidwesten, maar deze draait in de loop van de dag naar het westen. Aan de kust kan de wind dan vrij krachtig zijn, met windkracht 5.
Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het overal droog. Plaatselijk zou wat nevel kunnen ontstaan en de wind neemt in kracht af en komt uit het zuidwesten. De temperatuur daalt naar ongeveer 6 graden.
Morgen is de beste dag van het weekend met af en toe zon en blijft het op een enkel licht buitje na overal droog. In de loop van de dag neemt wel het aandeel wolken wel toe vanuit het westen. De temperatuur komt met 10 graden iets lager uit en er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden, windkracht 2 tot 4.
Zondag volgt in de loop van de dag flink wat regen en wordt het ongeveer 9 graden. Ook maandag is er nog kans op wat regen. Vanaf dinsdag neemt de kans op neerslag sterk af en daalt de middagtemperatuur naar ongeveer 8 graden. De kans op zon wordt dan weer wat groter.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 21 en 30 november bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 8,7 graden en de minimumtemperatuur 3,1 graden. Er valt gemiddeld 25,9 mm neerslag.