CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Bandenprikker slaat ondanks veel agenten op straat wéér toe in Capelle

De bandenprikker, te zien op camerabeelden
De bandenprikker, te zien op camerabeelden © Bureau Rijnmond
De bandenprikker die Capelle van den IJssel teistert heeft opnieuw toegeslagen. Ditmaal stak de dader de banden van meerdere auto's en een scooter lek in Capelle-West. Er is nog niemand aangehouden, actuele cijfers zijn nog niet bekend.
Donderdagavond sloeg de bandenprikker toe aan de P.C. Boutenssingel in het westen van Capelle aan den IJssel. Om hoeveel auto's het precies gaat kan de politie nog niet zeggen, wel bevestigen ze dat de dader weer heeft toegeslagen. Eerder deze week stak de bandenprikker al ruim honderd banden lek aan de Merellaan, Bermweg en Slotlaan.
De politie is inmiddels goed zichtbaar in Capelle aan den IJssel. Donderdagnacht werd er met politieauto's en 'in burger' gezocht naar de dader. Burgemeester Peter Oskam heeft delen van de wijken ’s-Gravenland, Capelle-West, Schenkel en Middelwatering tot veiligheidsrisicogebied verklaard. De politie mag tussen 19.00 en 07.00 uur preventief fouilleren. Vooralsnog zonder resultaat, zo blijkt vanochtend.
Oskam noemt het een 'zwaar middel, maar nu noodzakelijk'. Hij roept inwoners op om bruikbare beelden van bewakingscamera's te delen met de politie. Mensen die denken dat ze de bandenprikker zien, moeten niet zelf ingrijpen, zegt hij. "De dader loopt mogelijk rond met een mes en dat kan weer zorgen voor levensgevaarlijke situaties."
Beelden van de bandenprikker in actie