CHRISNATUURLIJK

Op een toastje of toch maar liever tussen de bladeren in het bos? De houtsnip in Chris Natuurlijk van 26 november

houtsnip
houtsnip © Pixabay
Over de houtsnip met zijn lange rechte snavel, een zwerftocht door Rotterdam met een gewonde duif en de eerste roman van oud-hoofdredacteur Nico Haasbroek, gaat het zaterdag 26 november vanaf 08:00 uur in Chris Natuurlijk
De Fransen eten de houtsnip op een toastje en in Nederland vliegt hij zich vaak dood tegen een raam. Met zijn lange rechte snavel vangt hij diep in de grond regenwormen. Erwin Kompanje, in zijn vrije tijd wetenschappelijk onderzoeker bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, vertelt in Chris Natuurlijk over zijn boek De houtsnip, deel 24 in de beroemde Vogelserie van uitgeverij Atlas Contact.
Erwin Kompanje schrijft boek over de houtsnip
Erwin Kompanje schrijft boek over de houtsnip © Rijnmond

Oud maar niet afgeschreven

Bij de Rotterdamse volkstuinvereniging Streven naar Verbetering gaat Chris Natuurlijk samen met Nico Haasbroek, oud-hoofdredacteur van Rijnmond en NOS en onderzoeksjournalist , op zoek naar het tuinhuisje waar hij zijn eerste roman heeft geschreven. Tijdverdrijf heet het boek dat hij onder de naam Peter Wallmann publiceert. Het gaat over een man op leeftijd die de wereld wil laten zien dat hij op zijn oude dag nog wél meetelt. Om dat te bewijzen wil hij zijn volkstuin omtoveren in een lusthof.
Nico Haasbroek
Nico Haasbroek © Rijnmond

Rotterdam decor voor nieuwe roman Liesbeth Goedbloed

“Zonder ons geen nieuwe dag”, over de jongen Raaf die door Rotterdam zwerft met een gewonde duif op zak, is de tweede roman van Liesbeth Goedbloed. De schrijfster uit Oud-Beijerland is te gast in Chris Natuurlijk.
Nieuwe roman van Liesbeth Goedbloed
Nieuwe roman van Liesbeth Goedbloed © Rijnmond
Zaterdag 26 november van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl