SCHIETPARTIJ

Politie pakt tweede verdachte op voor dodelijk schietincident Zuidland

Het slachtoffer werd doodgeschoten in een straatje tussen de Saturnuslaan en de Zoetemanring.
Het slachtoffer werd doodgeschoten in een straatje tussen de Saturnuslaan en de Zoetemanring. © MediaTV
De politie heeft vrijdagochtend een tweede verdachte aangehouden voor het dodelijke schietincident op de Zoetemanring in Zuidland. De verdachte is een 45-jarige man, hij is vandaag in Zuidland aangehouden.
De schietpartij gebeurde zondagavond om 22:30 uur. Hierbij werd gericht geschoten op een 41-jarige man uit Zuidland. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke.

Crash na achtervolging

Getuigen zagen na de schietpartij een grijze personenauto wegrijden. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie, waarop een achtervolging werd ingezet. Niet lang daarna crashte de auto in het Europoort-gebied op de A15 tegen de vangrail.
De bestuurder, een 35-jarige man uit Weert, is direct aangehouden. Wel moest hij vanwege verwondingen door de crash voor een korte behandeling naar het ziekenhuis. De Limburger had in zijn auto een vuurwapen. Of dit wapen bij het schietincident gebruikt is, wordt uitgezocht.
De tweede verdachte kwam in beeld na recherchewerk van de politie. De 45-jarige Zuidlander is vanmorgen in zijn woning aangehouden. Ook is zijn huis doorzocht.