NIEUWS

112-nieuws: Zwaargewonde man aangetroffen in Dordrecht | Vuurwerk vernielt gevel en balkon flatwoning

Door het vuurwerk liggen de ramen er uit en is een deur ontzet
Door het vuurwerk liggen de ramen er uit en is een deur ontzet © Alblasserdamsnieuws.nl
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van zaterdag 26 november.

22:08 - Zwaargewonde man aangetroffen op straat in Dordrecht

Aan de Maarten Harpertsz Trompweg in Dordrecht is vanavond een zwaargewonde man aangetroffen. Politieagenten vonden het slachtoffer met een hoofdwond.
Voor de man werden twee ambulances en een traumahelikopter ingezet. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk.

23:30 (vrijdag) - Vuurwerk vernielt gevel en balkon in Alblasserdam

De balkonmuur was zo onstabiel dat die door de brandweer gecontroleerd naar beneden is laten vallen
De balkonmuur was zo onstabiel dat die door de brandweer gecontroleerd naar beneden is laten vallen © Alblasserdamsnieuws.nl
De gevel en de stenen balkonmuur van een flatwoning in Alblasserdam zijn vrijdagavond door vuurwerk zwaar beschadigd. Alle ramen liggen uit de gevel, een deur is ontzet. De balkonmuur was zo zwaar beschadigd en daardoor instabiel, dat die door de brandweer gecontroleerd naar beneden is laten vallen. De bewoner van de flatwoning aan de Blokweerweg vertelde aan alblasserdamsnieuws.nl dat ze lag te slapen toen ze wakker werden van een bizarre knal. Ook de woningen boven en onder het getroffen huis raakten beschadigd. Niemand raakte gewond. Er zijn geen redenen om er vanuit te gaan dat dit huis bewust is uitgekozen om het vurwerk op het balkon te gooien.

02:01 - Schietpartij bij kroeg in Rotterdam-Zuid

Bij een kroeg aan de Baarlandhof, vlakbij de Slinge in Rotterdam, is vannacht geschoten. Dat gebeurde rond 2 uur. Het slachtoffer is een 40-jarige Rotterdammer. Hij raakte zwaargewond maar is buiten levensgevaar. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het leek eerst om een steekpartij te gaan, maar dat bleek niet te kloppen. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben om zich te melden.

01:35 - Bekladding en schoten bij huis in Krimpen

Aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel is vannacht op een huis geschoten. Dat gebeurde rond half 2. Het is de derde keer in korte tijd dat het raak is bij de woning. In juli werd het huis ook al twee keer onder vuur genomen. Op de deur is met een spuitbus "Tik Tak" en een tekening van een klok gespoten. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek bij het huis. De gemeente Krimpen aan den IJssel wacht dat onderzoek af voordat er eventueel maatregelen worden genomen.
De bekladding van het huis in Krimpen
De bekladding van het huis in Krimpen © MediaTV