112

112-nieuws: Mogelijk verband beschietingen op afhaalrestaurants Rotterdam en Dordrecht | Weer grote stroomstoring Vlaardingen-Holy

In de ramen van het beschoten restaurant zijn kogelinslagen te zien
In de ramen van het beschoten restaurant zijn kogelinslagen te zien © MediaTV
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van zondag 27 november.

18.00 - Mogelijk verband beschietingen op afhaalrestaurants Rotterdam en Dordrecht

Twee schietincidenten vannacht in Rotterdam en Dordrecht houden mogelijk verband met elkaar. Dat zegt de politie. Zo werd in Rotterdam-West, aan de Volmarijnstraat, een Surinaams afhaalrestaurant beschoten met de naam Lobi BBQ. Naar nu blijkt is er ook geschoten op een restaurant met dezelfde naam aan de Spuiweg in Dordrecht.
Zondagmiddag hebben voorbijgangers daar een huls gevonden. Bij de beschietingen raakte niemand gewond; kogelinslagen hebben wel voor schade gezorgd.

17:35 - Weer grote stroomstoring Vlaardingen-Holy

Een groot deel van Vlaardingen-Holy zat zondagavond weer zonder stroom. Het gaat om ongeveer 3.500 aansluitingen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Netbeheerder Stedin is op de hoogte, en loste de storing in de loop van de avond weer op. Intussen zijn mensen vast komen te zitten in liften. De brandweer heeft ze bevrijd.
Ruim een week geleden was er ook al een grote stroomstoring in Vlaardingen-Holy. Ook toen waren duizenden huishoudens getroffen.

16:25 - Thomassentunnel bij Rozenburg korte tijd dicht na ongeluk

In de Thomassentunnel bij Rozenburg stond korte tijd een auto overdwars na een ongeluk. De hulpdiensten sloten daarop de tunnelbuis in de richting van Rotterdam. Vijf voertuigen waren bij het ongeval betrokken. Eén persoon leek bekneld te zitten. De mensen uit de voertuigen zijn ter plekke gecontroleerd door het ambulancepersoneel.
De vijf voertuigen zijn inmiddels uit de Thomassentunnel. De tunnel gaat zo snel mogelijk weer open voor verkeer, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam.

10:49 - Restaurant beschoten in Rotterdam-West

In de nacht van zaterdag op zondag is een restaurant in de Volmarijnstraat in Rotterdam-West beschoten. De politie heeft daar 'meerdere hulzen en inslagen' aangetroffen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek.

03:37 - Explosie in portiek in Rotterdam-Feijenoord

In een portiek aan het Stieltjesplein in de Rotterdamse wijk Feijenoord heeft in de nacht van zaterdag op zondag een explosie plaatsgevonden. Bij de explosie vlogen de ramen van de portiek en bovenliggende verdiepingen eruit. Volgens ooggetuigen lag de straat bezaaid met glas. Niemand raakte gewond, maar er was flinke schade aan nabij geparkeerde auto's.
Waarschijnlijk is de explosie veroorzaakt door vuurwerk. Later op de ochtend vond de politie vuurwerk in de portiek. Er wordt onderzoek gedaan.
Na de explosie werd vuurwerk gevonden op de trap
Na de explosie werd vuurwerk gevonden op de trap © MediaTV

02:49 - Auto brandt uit in Vlaardingen

In Vlaardingen is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uitgebrand. Het vuur woedde op de achterbank van het voertuig, dat geparkeerd stond aan de Van Lennepsplaats. Doordat het vuur lijkt te zijn begonnen op de achterbank, gaat de brandweer uit van brandstichting.
Eerder deze week raakten minstens zes auto's beschadigd bij een andere autobrand in Vlaardingen, aan de Samuël Esmeijerstraat.

01:28 - Politie botst op scooter, één gewonde

Rond middernacht heeft een politiewagen in Capelle aan den IJssel een scooter aangereden. Direct na het ongeval op het Capelseplein verleenden de agenten eerste hulp aan de twee jonge vrouwen die op de scooter zaten. Eén van hen werd naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan haar been. De agenten kwamen met de schrik vrij. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.

23:11 (zaterdag) - Man zwaargewond bij steekpartij in Rotterdam-Feijenoord

Bij een steekpartij op de Abcoudestraat is zaterdagavond een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond geraakt. De politie trof de man uiteindelijk met zware verwondingen aan op de Mijnsherenlaan, waar hij naartoe is gelopen na het incident. Hij werd ter plaatse behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht.
Na de steekpartij bleef een jas achter op straat
Na de steekpartij bleef een jas achter op straat © MediaTV
Volgens getuigen ging het om een ruzie tussen twee personen, waarbij messen werden getrokken. Bij de gewonde man trof de politie inderdaad een mes aan, dat waarschijnlijk van hem was. In de zoektocht naar de verdachte heeft de politie een woning doorzocht, maar er is nog niemand aangehouden.

22:49 (zaterdag) - Overval op snackbar in Kralingen

Aan de Oostzeedijk Beneden in Rotterdam-Kralingen is zaterdagavond een overval gepleegd op een snackbar. Volgens de politie gaat het om twee mannen, die het personeel bedreigden met een mes. Met een geldbedrag op zak gingen de overvallers er mogelijk vandoor via de Lambertusstraat. Daar stapten de mannen in een auto. Opvallend is dat zij skimaskers en zonnebrillen droegen. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Bij de overval raakte niemand gewond.
Bij een overval op een snackbar werd een geldbedrag buitgemaakt
Bij een overval op een snackbar werd een geldbedrag buitgemaakt © MediaTV