FEYENOORD

Hoe snel kan Feyenoord in januari weer een beroep doen op de WK-gangers? 'Ik denk dat die gasten gewoon door willen'

Hoe snel kan Arne Slot straks na het WK weer een beroep doen op bijvoorbeeld Justin Bijlow?
Hoe snel kan Arne Slot straks na het WK weer een beroep doen op bijvoorbeeld Justin Bijlow? © Orange Pictures
Voor de enige drie spelers van Feyenoord op dit WK is speeltijd allesbehalve vanzelfsprekend. Wat betekent dat voor hun terugkeer straks bij Feyenoord? Kan Arne Slot meteen weer een beroep op ze doen of moeten zij eerst een rustperiode krijgen? Rijnmond-analisten Robert Maaskant en Rob Baan laten hun licht schijnen op de kwestie.
Waar Sebastian Szymanski de eerste wedstrijd van Polen, tegen Mexico, nog in de basis mocht beginnen, kwam hij zaterdag tegen Saudi-Arabië niet in actie. Justin Bijlow maakte überhaupt nog geen minuut, nu de keuze van Louis van Gaal op Andries Noppert als eerste keeper is gevallen. En ook voor Alireza Jahanbakhsh is het nog maar de vraag of hij dit WK nog in actie komt. Komende dinsdag speelt Iran de cruciale derde groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten, maar de vleugelaanvaller van Feyenoord is dan geschorst.
De finale van het WK is op 18 december, de eredivisie begint drie weken later weer voor Feyenoord, met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Kan Slot dan alweer een beroep doen op het drietal? Maaskant denkt van wel. "De vraag is of die spelers rust willen. Ik denk dat die gasten gewoon door willen."

Mentaal

Baan vult aan: "Bijlow speelt helemaal niet. Dan kan hij misschien een weekje extra rusten maar dan heeft hij zeker geen twee weken nodig. Dan kan je hem beter zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken. Het enige waar je rekening mee moet houden, ook bij Szymanski en Jahanbakhsh, is dat die spelers zo lang van huis zijn en elke dag met voetbal bezig zijn. Je moet het mentale gedeelte in de gaten houden, dat zal een belangrijke factor zijn in de beslissing rond vrije dagen."
Tekst gaat verder onder het interview met Rob Baan, die we deze zondag uitgebreid spraken over het WK tot nu toe.
Rob Baan over terugkomst Bijlow bij Feyenoord na WK: 'Beter zo snel mogelijk weer in zijn ritme brengen en bij de groep betrekken'
Maaskant plaatst nog wel de kanttekening dat we niet moeten denken dat een WK niet vermoeiend is voor spelers die niet aan spelen toe komen. "Ook als je niet speelt wordt er op een hoog niveau getraind bij de nationale elftallen. Bij Oranje weten we dat sowieso. Door de wissels wordt er echt gebikkeld op de trainingen en dus zal Bijlow echt wel scherp zijn."
Tekst gaat verder onder het interview met Robert Maaskant, die we deze zondag uitgebreid spraken over het WK tot nu toe.
Robert Maaskant denkt niet dat de WK-gangers van Feyenoord straks behoefte hebben aan rust: 'Die gasten willen door'
"Ik denk dat Slot blij is dat Bijlow, Szymanski en Jahanbakhsh op een hoog niveau kunnen trainen en spelen", besluit Maaskant. "Dat geeft enorm veel energie aan spelers, op een WK zijn. Ik denk dat Slot er alleen maar voordeel van heeft."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl