POLITIE

Twee gewonde agenten en vier aanhoudingen door ongeregeldheden na WK-winst Marokko

De politie wil de boel de-escaleren en hoopt dat iedereen vertrekt.
De politie wil de boel de-escaleren en hoopt dat iedereen vertrekt. © Rijnmond
Bij ongeregeldheden in het Rotterdamse centrum na de WK-winst van Marokko raakten twee politieagenten gewond. De politie hield vier mensen aan. Zo'n 500 mensen gingen de straat op om te vieren dat Marokko won van België. De sfeer werd grimmiger toen het avond werd. De ME greep in.
De twee agenten die gewond raakten bij de ongeregeldheden moesten naar het ziekenhuis. Een van hen heeft gehoorschade opgelopen, de ander is gewond geraakt aan zijn hoofd. Ook het verkeer is ontregeld geweest en het openbaar vervoer kwam in de problemen.
Meteen na de verrassende winst van Marokko werd het druk in het centrum van Rotterdam. Toeterende auto's reden door de straten met Marokkaanse vlaggen uit het raam. Toen het later werd, sloeg de sfeer om op de Kruiskade, het Schouwburgplein en het Kruisplein. Mensen staken vuurwerk af, een tram werd geblokkeerd en er werd glas gegooid naar de politie.

Zijstraatjes

Ooggetuigen zagen dat de politie na een charge de boel weer snel onder controle had. Rond 19:00 uur meldde een Rijnmondverslaggever ter plaatse dat het rustiger leek te worden. De politie ging met vier á vijf man zijstraatjes van de Kruiskade in om de hele wijk schoon te vegen van mogelijk verzamelde supporters, zag hij. "Het grootste gedeelte is naar huis."
Op de schade in de stad is nog geen zicht. Dat zoekt de politie nog uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl