112

112-nieuws: Eigenaar Dordts café staat op dodenlijst | Vijf maanden cel geëist tegen Schiedammer voor Coolsingelrellen

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij bezocht zaterdagavond café Bagatelle III
Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij bezocht zaterdagavond café Bagatelle III © MediaTV
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van maandag 28 november.

19:26 uur: Overleden vrouw aangetroffen in woning Rotterdam

In een woning aan de Wolphaertstraat in Rotterdam is vanavond een overleden vrouw aangetroffen. De familie van de vrouw had de hulpdiensten gebeld nadat ze niet reageerde.
De brandweer kwam in eerste instantie af op een koolmonoxidemelding, maar die melding bleek niet te kloppen. In het huis is geen koolmonoxide gemeten. De politie gaat uit van een natuurlijke dood.

19:00 uur: Eigenaar café Bagatelle III in Dordrecht staat op dodenlijst

De eigenaar van het café Bagatelle III in de Dordrechtse wijk Crabbehof zou op een dodenlijst staan. Dat bleek tijdens een kort geding dat de eigenaar had aangespannen tegen de tijdelijke sluiting van zijn zaak.
Burgemeester Kolff van Dordrecht bepaalde dat de kroeg een maand dicht moest nadat er in oktober iemand was doodgeschoten vlak voor het café. Maar de rechter heeft de sluiting teruggedraaid, omdat de informatie over de dodenlijst te summier zou zijn. Bagatelle III mag daarom weer open.

17:24 uur - OM eist vijf maanden cel tegen Schiedammer voor Coolsingelrellen

Het Openbaar Ministerie (OM) eist vijf maanden cel tegen een 45-jarige man uit Schiedam voor zijn aandeel tijdens de Coolsingelrellen op 19 november vorig jaar. Tijdens de rellen deed de man verslag via een livestream op Facebook. Daarbij riep hij onder meer: "Genoeg is genoeg, het volk spreekt. Hier vanuit Rotterdam, laat deze vlam verspreiden over Nederland!"
De Schiedammer wordt ook verdacht van het bedreigen van politieagenten via Facebook, Twitter en Youtube. Volgens het OM is de man schuldig aan opruiing en bedreiging. De rechter doet over twee weken uitspraak.