112

76-jarige vrachtwagenchauffeur wordt vervolgd voor doodrijden 92-jarige vrouw in Rotterdam-Ommoord

92-jarige vrouw omgekomen na verkeersongeluk in Rotterdam-Ommoord
92-jarige vrouw omgekomen na verkeersongeluk in Rotterdam-Ommoord © MediaTV
Justitie gaat een 76-jarige vrachtwagenchauffeur vervolgen voor een fataal verkeersongeval in maart van dit jaar aan de Arrheniusweg in Rotterdam-Ommoord. Een 92-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Volgens Justitie was er sprake van gevaarlijk rijgedrag.
Het tragische ongeval vond plaats op 8 maart even na 10:00 uur op het parkeerterrein van een winkelcentrum. De vrouw kwam met haar rollator onder een kiepwagen terecht en was op slag dood. Vermoedelijk was ze op weg naar het winkelcentrum voor een dagelijkse boodschap.
De chauffeur zat op een kiepwagen met zand. Die was bestemd voor wegwerkzaamheden even verderop. Vanwege de drukte op het parkeerterrein stond de vrachtwagen even stil voordat hij weer optrok en over de 92-jarige vrouw heenreed.

'In elkaar gedrukt als propje'

Vanachter het raam zag een bewoonster het ongeluk gebeuren. “Het was alsof ze als een propje in elkaar gedrukt werd”, vertelt ze. Ze schrok zich rot en riep naar haar man om 112 te bellen. Ze durfden niet te gaan kijken. Andere bewoners deden dat wel.
“We hoorden iemand heel hard vloeken”, zegt Rob Fredriksz. Hij trof de vrachtwagenchauffeur aan in paniek terwijl ie 112 probeerde te bellen. “HIj was helemaal van streek. Ik heb hem bij ons op het bankje gezet en een glaasje water voor hem gehaald”, vertelt hij. Zijn vrouw Silene was gelijk gaan kijken bij het slachtoffer en zag dat hulp geen zin meer had. De chauffeur zei beduusd tegen Rob en Silene dat ‘hij dit nog moest meemaken terwijl het altijd goed is gegaan.’
“Een heel lief oud vrouwtje”, zo beschrijven meerdere bekenden het 92-jarige slachtoffer. Ze woont zelfstandig in een serviceflat voor ouderen in Ommoord. “Ze was ook nog heel actief en tot voor kort reed ze nog auto”, vertelt een flatgenote. Ze zijn geschrokken van het tragische ongeval. Een buurvrouw deed op het moment van het drama boodschappen. “Toen ik de supermarkt uitliep, zag ik dat er een ongeluk gebeurd was maar ik realiseerde me niet dat het mijn buurvrouw was.”

Tussendoor glippen

Volgens buurtbewoners dacht het slachtoffer tussen de auto en vrachtwagen door te kunnen glippen en is ze geschept als ze met haar rollator de stoep op wilde gaan. “Hij zit heel hoog en dan komt er pardoes een klein vrouwtje voorbij. Heel sneu voor hem en voor haar”, zegt een bewoonster van de Arrheniusweg.
Justitie wil nog niet toelichten waarom er sprake zou zijn van gevaarlijk rijgedrag van de 76-jarige chauffeur. Dat gebeurt tijdens de zitting. De chauffeur wacht eerst de rechtszaak af voordat hij zijn verhaal wil doen.