SCHIETPARTIJ

Politie ontkent dat verdachte dodelijke schietpartij Zuidland agent was

Het plaats delict in Zuidland voor de schietpartij
Het plaats delict in Zuidland voor de schietpartij © Rijnmond
Eén van de twee verdachten die vastzit voor de dodelijke schietpartij in Zuidland, de 45-jarige Serge B., meldt op een website dat hij bij de politie heeft gewerkt. De Rotterdamse politie ontkent dat. "We hebben het gecheckt en hij komt niet voor in ons systeem", laat een woordvoerder aan Rijnmond weten.
De politie onderzoekt nog of B. ooit een opleiding heeft gedaan. "Maar mocht je ooit op de Politie Academie hebben gezeten dan ben je nog geen agent", stelt de woordvoerder.
Het voorarrest van B. is maandag met twee weken verlengd. Hij zou met een 35-jarige man uit Weert achter de moord op een 41-jarige man uit Zuidland zitten. Deze Danny de V. werd op zondagavond 20 november doodgeschoten op een parkeerplaats tussen de Maalsteen en de Zoetemanring.
De 35-jarige man uit Weert werd korte tijd later op de Markweg in de Europoort aangehouden. Getuigen hadden hem na de schietpartij zien wegrijden. De politie kon hem traceren doordat zijn kenteken werd opgepikt door zogenoemde ANPR-camera's. De Limburger crashte tijdens zijn vlucht met zijn voertuig. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Zijn voorarrest werd enkele dagen geleden al met twee weken verlengd.
Bijzonder detail is dat Serge B. in dezelfde straat als het slachtoffer woont. Het motief in de zaak is nog onduidelijk.
Het slachtoffer is in 2019 tot een taakstraf veroordeeld voor de handel in anabolen. Hij zou in 2014 zijn ontmaskerd in het televisieprogramma van Alberto Stegeman. Ook toen ging het om handel in verboden middelen. De opnamen werden gemaakt in Spijkenisse.