112

112-nieuws: 93-jarige vrouw aan de deur beroofd van sieraden die ze draagt | Man heeft 9.000 euro cash in de auto, politie pakt het af

Man verstopt bijna tienduizend euro cash in zijn auto
Man verstopt bijna tienduizend euro cash in zijn auto © Politie Rotterdam
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van dinsdag 29 november.

16:00 uur - Mannen beroven 93-jarige vrouw van sieraden die ze draagt

Een 93-jarige vrouw uit Maassluis is maandagavond door vermoedelijk twee mannen in haar eigen huis beroofd. De daders namen niet alleen haar portemonnee en bankpasjes mee, maar jatten ook de ringen en een halsketting die ze op dat moment droeg. De mannen belden aan bij de vrouw en zeiden dat ze iets moesten controleren. Eén van de mannen duwde de vrouw opzij en liep zo het huis in. De andere bleef bij de vrouw en pakte de ringen en ketting die ze droeg af, maar daar merkte ze op dat moment zelf niets van.
Volgens agenten die na de beroving bij de vrouw kwamen, was ze hevig geschrokken maar fysiek ongedeerd. De politie is nog op zoek naar de daders die maandagavond rond 18:30 uur aanbelden bij het huis van de vrouw aan het Vondelpark.

15:40 uur - Man heeft 9.000 euro cash in de auto, politie pakt het af

De politie heeft bijna tienduizend euro aan briefgeld inbeslaggenomen. Het geld zat verstopt in een auto en de bestuurder kon niet uitleggen waar dat geld vandaan kwam. Agenten waren bezig met preventief fouilleren in Rotterdam-IJsselmonde en doorzochten daarom de auto.
Een paar wijken in Rotterdam, waaronder IJsselmonde, zijn aangewezen als zogenaamd veiligheidsrisicogebied. In die wijken is de politie vrij om iedereen te fouilleren, zonder aanleiding of verdenking. Bijvoorbeeld om te controleren of je een wapen draagt.
De man in de auto heeft afstand gedaan van de 9.000 euro, zegt de politie. Hij krijgt het dus niet terug.

11:30 uur - Vroege avondspits verwacht vanwege Oranje

Rijkswaterstaat denkt dat de avondspits dinsdag eerder op gang komt. Omdat het Nederlands Elftal om 16:00 uur op het WK tegen Qatar speelt, verwacht deze instantie dat mensen daarom vroeger naar huis gaan om voetbal te kijken. De eerste files kunnen rond 14:00 uur worden verwacht.
"De dinsdagavondspits is normaalgesproken samen met de donderdagavond de drukste van de week. Rond 17:32 uur staat er vaak al zo'n 400 kilometer aan file, met de afgelopen weken ook regelmatig uitschieters van 550 kilometer of meer", meldt Rijkswaterstaat. Naar verwachting zullen de files zich over de middag spreiden.

09:45 uur - Rotterdam The Hague Airport heeft last van de mist

Op Rotterdam The Hague Airport zijn meerdere vluchten geannuleerd of vertraagd vanwege de dichte mist. Het gaat voornamelijk om vliegtuigen die naar Londen City vertrekken én landen. Ook het vliegveld in de Britse hoofdstad heeft last van de mist.
Vooral het landen van de toestellen is een uitdaging, laat een woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport weten. Zo is het vliegtuig uit Kayseri-Erkilet, dat om 11:55 uur zou landen, al met een kwartier vertraagd.
De meeste vluchten kunnen wel gewoon vertrekken, zo zegt de woordvoerder van het vliegveld.

08:00 uur - Zeer grote brand bij garage

In Strijen woedt dinsdagochtend een zeer grote brand in een garage. Het bedrijf zit op een industrieterrein. Er is sprake van een flinke rookontwikkeling in de Simon Stevinstraat.
De brandweer doet onderzoek naar de brand op het dak van de garage in Strijen
De brandweer doet onderzoek naar de brand op het dak van de garage in Strijen © MediaTV - Colin de Bles
De brand brak rond 08:00 uur uit. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid staat iedereen veilig buiten.

05:20 uur - Code geel vanwege dichte mist

De KNMI heeft in de provincie Zuid-Holland code geel afgegeven vanwege dichte mist. Het zicht is vooral in het westen en zuiden van het land op veel plekken minder dan 200 meter.
Het weerinstituut verwacht dat de mist in de loop van de ochtend oplost.

02:20 uur - Explosie bij portiekwoning

In Rotterdam-West is er dinsdagnacht een explosie geweest. De ontploffing gebeurde rond 02:20 uur bij een flat in de Allard Piersonstraat. Volgens de politie is daarbij korte tijd brand geweest. Het portiek raakte hierbij beschadigd.
De politie doet onderzoek na een explosie in de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West
De politie doet onderzoek na een explosie in de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West © MediaTV - Colin de Bles
Er is niemand gewond geraakt. Bewoners moesten vanwege de explosie hun huizen uit.