VERKEER

Deze 5 chauffeurs zaten stomdronken achter het stuur (en dat was geen goed idee)

Alcoholcontrole: Foto ter illustratie
Alcoholcontrole: Foto ter illustratie © Rijnmond
Een geramde slagboom, een dronken vrachtwagenchauffeur die in zijn broek plaste en een 21-jarige Rotterdamse met ruim elf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Sommige regiogenoten maken het wel héél bont. Door deze vijf voorbeelden wordt nog eens extra duidelijk hoe levensgevaarlijk het voor jezelf én anderen is om met alcohol op achter het stuur te kruipen.

1. Dronken man knalt op vangrail, rijdt naar huis en verstopt zich onder de dekens

Nadat hij op de A20 zijn auto aan gort reed, kwam deze dronken bestuurder heelhuids thuis. Daar heeft hij zijn voertuig 'netjes achteruit ingeparkeerd'. Gelukkig lag zijn kentekenplaat tussen de brokstukken en wist de politie zijn huisadres snel te achterhalen. Ze troffen de man aan in zijn slaapkamer, waar hij zich onder het dekbed verstopte.
De zwaar beschadigde auto
De zwaar beschadigde auto © Politie

2. Dronken trucker rijdt 20 kilometer tegen het verkeer in en ramt slagboom bij Botlektunnel

Deze dronken vrachtwagenchauffeur reed op de A15 ruim 20 kilometer tegen het verkeer in. Om de spookrijder tot stoppen te manen, werd de slagboom bij de Botlektunnel gesloten. Maar dat hield de bestuurder niet tegen. Hij ramde de slagboom en werd uiteindelijk pas buiten de Botlektunnel aan de kant gezet. Uit een blaastest bleek dat de man vijf keer meer dan de toegestane hoeveelheid gedronken had.
| Foto:
| Foto:

3. Rotterdamse (21) betrapt met ruim elf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op

In het Friese Wirdum werd deze Rotterdamse bestuurster achter het stuur vandaan gehaald vanwege opvallend rijgedrag. Toen zij een blaastest moest ondergaan, bleek dat ze ruim elf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Haar rijbewijs werd ingevorderd, dus naar Rotterdam reisde ze hoogstwaarschijnlijk terug met de trein.
Politiewagen in Rotterdam
Politiewagen in Rotterdam © Rick Huijzer

4. Dronkenlap rijdt weg na ongeval en strandt met lege tank op snelweg

Na een ongeval reed deze dronken automobilist door, waarna hij op de vluchtstrook strandde met een lege tank. Toen de politie bij de auto stopte, dronk de bijrijder wijn uit een fles. De bestuurder bleek te rijden met een ingevorderd rijbewijs en werd aangehouden.
Politie
Politie © Rick Huijzer

5. Stomdronken vrachtwagenchauffeur plast in Rotterdam in broek

Bij een controle op de N210 viel een vrachtwagenchauffeur op die erg langzaam reed. Toen de Rotterdamse verkeerspolitie hem van de weg haalde, bleek hij iets te diep in het glaasje gekeken te hebben. De man had niet eens door dat hij in zijn broek had geplast, meldde de politie op Facebook.
Politie
Politie © Rick Huijzer