EXPLOSIE

Wéér explosie in Rotterdam, nu in portiekwoning in West

De politie doet onderzoek na een explosie in de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West
De politie doet onderzoek na een explosie in de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West © MediaTV - Colin de Bles
In Rotterdam-West is er dinsdagnacht een explosie geweest. De ontploffing gebeurde rond 02:20 uur in een flat in de Allard Piersonstraat. Volgens de politie is daarbij korte tijd brand geweest. Er werd een explosief voor de deur van een bewoner gelegd. Zijn portiek raakte daarbij flink beschadigd.
Er is niemand gewond geraakt. Bewoners moesten vanwege de explosie hun huizen uit. Het motief voor de explosie is nog onduidelijk. Drie jonge bewoonsters vertellen vanaf hun balkon dat ze deze nacht opgevangen werden in het politiebureau. Na ongeveer twee uur mochten ze weer naar huis. "Sommige bewoners waren angstig na de explosie en werd ook geschreeuwd."
Enkele bewoners van naastgelegen flats lagen zo diep te slapen, dat ze de explosie hebben gemist. "Ik hoorde het pas later in het nieuws."

Niet de eerste keer

De laatste tijd vinden in Rotterdam vaker explosies plaats. Ook panden en zelfs woningen worden beschoten. Zo was er zondagnacht in Rotterdam-West een ontploffing bij een restaurant. De politie vond in de Volmarijnstraat meerdere inslagen en kogels.