nieuws

Groen dak op Groothandelsgebouw Rotterdam

Dakterras1.cropresize.tmp.JPG
Dakterras1.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Rotterdam heeft er begin volgende maand weer een groen dak bij. Het zogenaamde Groene Infodak op het Groothandelsgebouw is vanaf 6 juni vooral op mooie zomerdagen geopend.
Elke eerste zondag van de maand kan bovendien iedereen op het dakterras van café-restaurant Engels persoonlijk advies krijgen over groene daken.
Op het dak van het monumentale gebouw bij Rotterdam Centraal staan onder meer peren- en citroenbomen. In bakken zijn tuinkruiden, slasoorten en bessenstruiken geplant. Ook verrijdbare bakken met allerlei sedumplantjes zijn te zien. Het Groene Infodak is niet alleen bedoeld om bezoekers te informeren over groene daken, maar ook om hen te inspireren om zelf een groen dak in te richten.
De gemeente Rotterdam is voorstander van groene bedekking van platte dakken. De stad krijgt op deze manier een groener aanzien en de planten vangen regenwater op, waardoor de stadsriolering wordt ontzien. Groene daken vangen verder fijnstof op en ze geven koelte in de zomer en houden in de winter de warmte langer vast.
Daniël Goedbloed van Gemeentewerken Rotterdam en Frans Engels, één van de directieleden van het café-restaurant, zijn blij met het Groene Infodak. Luister naar de reportage van Chris Vemer.