VERNIELINGEN

Capelse bandenprikker geeft leksteken honderden autobanden toe en blijft langer vast zitten

Eén van de vele lekgestoken banden in Capelle aan den IJssel
Eén van de vele lekgestoken banden in Capelle aan den IJssel © Rijnmond
De 34-jarige man, die verdacht wordt van het leksteken van autobanden, heeft bekend. Hij richtte de afgelopen tijd een spoor van vernielingen aan in Capelle aan den IJssel en de Krimpenerwaard. Er zijn meer dan 250 aangiftes gedaan.
Het motief van de bandenprikker wordt nog onderzocht. De verdachte Capellenaar is dinsdag voorgeleid en blijft veertien dagen langer vastzitten.
Een buurtbewoner tipte vrijdagavond de politie nadat die een verdachte situatie opmerkte aan de Treviso in Krimpen aan den IJssel. Even later kon de man worden aangehouden op de Tiendweg in Krimpen aan de Lek.
De bandenprikker hield zijn omgeving meer dan een week in zijn greep. De man begon zijn daden in de Krimpenerwaard en Krimpen aan de Lek, waarna hij zijn vizier verlegde naar Capelle aan den IJssel. Daar sloeg hij avond aan avond toe. 's Morgens werden slachtoffers geconfronteerd met hun vernielde auto's.
Naar aanleiding van de lekgestoken banden besteedde het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond aandacht aan de bandenprikker. Met de aanhouding lijkt er een einde te zijn gekomen aan het werk van de vandaal.