112

112-nieuws: Aanhoudingen in Rotterdam na spandoek met tekst 'ACAB' | Vier jongens van 15 à 16 gezocht voor overval Rotterdam |

Arrestatie bij flat Pompenburg
Arrestatie bij flat Pompenburg © Emin Basoglu
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van woensdag 30 november.

15:54 uur - Aanhoudingen in woning Rotterdam na spandoek met tekst 'ACAB'

De politie heeft zes mensen aangehouden in een flatgebouw aan het Pompenburg in Rotterdam. Vanuit het gebouw hing er een een spandoek met de tekst 'ACAB' (all cops are bastards). De politie ging hierop af. Vanwege belediging van de politie zijn vier mensen aangehouden. Daarnaast zijn er nog twee mensen gearresteerd na het niet tonen van hun identiteitsbewijs.
Het zou gaan om mensen die eerder de woning hebben gekraakt. De politie laat weten dat er geen sprake was van een ontruiming, de vlag met de beledigende tekst was de reden was om in te grijpen.

08:42 uur - Vier jongens van 15 à 16 gezocht voor overval Rotterdam

De politie is op zoek naar vier jongens rond de 15 à 16 jaar. Zij worden ervan verdacht twee andere jongens te hebben beroofd onder bedreiging van een vuurwapen.
De slachtoffers zijn twee Rotterdammers van 15 en 16. Zij moesten op het Wilhelminaplein hun telefoons en pinpassen afstaan.

07:04 uur - Geen code geel, wel mist in de regio

22:34 uur (dinsdag) - Auto rijdt in de sloot in Rotterdam

In Rotterdam, aan het Toepad, is donderdagavond een auto in een sloot gereden.
Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend. Wat duidelijk is dat de auto, met twee inzittenden, in een bocht rechtdoor reed en via een lantaarnpaal in de sloot raakte.
Er zaten twee personen in de auto, zij bleven ongedeerd.
De auto die in Rotterdam in de sloot is gereden
De auto die in Rotterdam in de sloot is gereden © MediaTV

20:00 uur (dinsdag) - Auto raakt van de weg in Ridderkerk

Bij Ridderkerk is donderdagavond een auto van een dijk gereden en ondersteboven in een greppel beland.
In de auto zat een man uit Amsterdam. Volgens lokale media was hij onderweg naar een lezing. Hij raakte met een van zijn wielen van de weg af, vloog over de kop en kwam op zijn dak in de greppel terecht.
De enige inzittende raakte niet gewond.