nieuws

Nederland snel klaar met Zweden

peter_blange.cropresize-1.cropresize.tmp.jpg
peter_blange.cropresize-1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Nederlandse volleyballers zijn het vervolg van het EK-kwalificatietoernooi goed begonnen. In het Rotterdamse Topsportcentrum werd Zweden met 3-0 opzij gezet: 25-14, 25-14, 25-18.  
Oranje treft dit weekeinde in Rotterdam ook nog Portugal en Macedonië. Vorige week in Skopje waren deze landen nog te sterk voor de ploeg van bondscoach Peter Blangé. ,,Ik heb een goed draaiend Nederlands team gezien. Ze hebben Zweden geen moment de ruimte gegeven,'' liet een tevreden Blangé na afloop van het duel weten. ,,We hebben deze week elke dag getraind om ons slechte spel van vorige week te verbeteren. Dat is tegen Zweden goed gelukt, maar morgen tegen Macedonië wordt een moeilijker verhaal."
Portugal gaat voorlopig aan kop in poule F en kan zich daarmee direct plaatsen voor EK dat in 2011 in Oostenrijk en Tsjechië wordt gespeeld. De nummer twee, Nederland of Macedonië, krijgt in september een herkansing tegen de nummer twee van poule D.
Zaterdag wordt om 17.30 uur het cruciale duel tussen Nederland en Macedonië gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam. Zondag, op hetzelfde tijdstip, is Portugal tegenstander.