OPMERKELIJK

Dorien ruilt verslavingszorg na 23 jaar in voor eigen plantenwinkel

© OPEN Rotterdam
Van de zorg voor verslaafden naar het kweken van planten, het lijkt een grote stap. En dat is het ook ! Maar Dorien Visser heeft de stap na 23 jaar gemaakt en probeert nu haar boterham te verdienen in een nieuwe plantenwinkel aan de Grote Visserijstraat in Rotterdam.
Dorien werkte 23 jaar in loondienst in de verslavingszorg en zegde haar vaste baan op om haar passie achterna te gaan: planten dus. In haar nieuwe winkel Toko Botanica richt ze zich op de wat zeldzamere planten en wil ze in de toekomst – “als het allemaal een beetje loopt” – misschien ook wel weer hulp gaan bieden aan verslaafden.
“Op een gegeven moment had ik te veel stekken thuis liggen en dan ga je ruilen of verkopen. Van dat geld ging ik dan nieuwe planten kopen. Dit was meer als hobby en het verschil is nu dat ik hier een normaal inkomen uit moet halen en dat is spannend” vertelt ze aan OPEN Rotterdam..
Dorien vond haar baan al die jaren, maar ook zwaar. “Ik werkte voor ex-thuis- en daklozen, in de psychiatrie en verslavingszorg. Je hebt elke dag te maken met problemen, je hoort heftige verhalen. Dus na 23 jaar vond ik het genoeg en ben ik als hobby deze plantenwinkel begonnen”, zegt Dorien. “De winkel biedt een grote diversiteit aan planten en dat is ook waar ik voor wil staan. Geen standaard plantenzaak.”
Dit verhaal is van onze mediapartner OPEN Rotterdam