nieuws

De Bakker strandt in derde ronde

de bakker.cropresize.7.jpg
de bakker.cropresize.7.jpg
ROTTERDAM - Thiemo de Bakker heeft in de derde ronde van Roland Garros niet voor een stunt kunnen zorgen. De tennisser uit 's Gravenzande verloor in vier sets van de als achtste geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga: 6-7, 7-6, 6-3 en 6-4.  
De Bakker speelde voor het eerst in zijn carrière op het Centre Court van Roland Garros. Hij liet zich in het hol van de leeuw niet van de wijs brengen en ging voortvarend van start tegen een niet al te fitte Fransman, Tsonga liet zich in de eerste set behandelen aan een rugblessure. De Westlander serveerde sterk en won de tie break van de eerste set overtuigend.
Zijn sterke service hield De Bakker lang in de strijd, maar na twee uur intensief tennis sloeg de vermoeidheid toe. Nadat Tsonga in sets langszij kwam drukte de Fransman door en moest de Nederlander uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de nummer tien van de wereld.
De Bakker is nog niet klaar in Parijs, zaterdag speelt hij zijn eerste ronde partij in het herendubbelspel. De wedstrijd kon eerder in de week niet gespeeld worden vanwege de regen.