NIEUWS

Ontsnapte tbs'er is Schiedammer Kendrick M., die ex-vriendin (20) ombracht

| Foto:
| Foto:
De 31-jarige tbs'er die gisteren een vrouw (27) in Soest meermaals met een mes stak, is Kendrick M. uit Schiedam. De Schiedammer wist gisteren te ontsnappen en werd enkele uren later opgepakt in Bergschenhoek. M. kreeg in 2015 negen jaar cel en tbs voor de moord op zijn 20-jarige ex-vriendin uit Rotterdam. Ook de vrouw die in Soest werd gestoken door Kendrick M., is een ex-partner van hem.
M. verbleef in de Pompekliniek in Nijmegen, waar hij onder begeleiding met verlof mocht. Tijdens zo'n uitje wist hij aan zijn bewaker te ontkomen en stapte in een - waarschijnlijk gereedstaande - auto. De begeleider rende achter hem aan. Maar dat was vergeefs. Hoe M. precies kon ontsnappen is nog onduidelijk.
Kendrick M. is veroordeeld voor het ombrengen van zijn ex-vriendin Marigret Fullinck (20) in 2013. Hij wurgde haar en dumpte haar stoffelijk overschot in het water.
Het lichaam van Marigret werd door een camerateam van Omroep West gevonden in de Vliet bij Rijswijk. Het was verpakt in een koffer.
M. verklaarde destijds dat zijn ex-vriendin zelfmoord had gepleegd, waarna hij in paniek raakte en het lichaam wegmaakte.
M. is de neef van een andere tbs'er: Sherwin W. uit Spijkenisse. W. wist eerder dit jaar, samen met Luciano D., door het hek van de Nijmeegse tbs-instelling te ontsnappen. Luciano D. zit weer vast, W. is nog steeds spoorloos.