nieuws

Burgemeester Strijen: kindermisbruiker is ongevaarlijk

Gemeentehuis-Strijen3.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
Gemeentehuis-Strijen3.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Burgemeester Jac Klijs van Strijen gaat ervan uit dat een zedendelinquent die in zijn gemeente komt wonen, niet opnieuw de fout in zal gaan. Afgelopen week ontstond onrust bij bewoners van de Oranjewijk, omdat het huis van de man pal naast een speeltuin ligt.
De man verblijft nu al tijdens proefverloven in het huis. Binnenkort komt de 68-jarige vrij en wil hij er definitief blijven wonen.
Klijs stelt dat de man weliswaar kinderen heeft misbruikt, maar geen pedofiel is. Hij baseert zich op een psychologisch rapport, waarin wordt geconcludeerd dat er geen gevaar voor herhaling is.
'Niet bagatelliseren'
De rechtbank in Den Haag veroordeelde de 68-jarige man in 2009 tot een straf van een jaar en 10 maanden cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij zit gevangen wegens ontucht met zijn kleindochter en een vriendinnetje. De meisjes waren ten tijde van het misbruik 8 en 9 jaar oud.
Volgens burgemeester Klijs, die met de man heeft gesproken, ziet hij zijn fouten in. De burgemeester liet verder weten het misdrijf ‘geen millimeter te willen bagatelliseren’.
Foto: gemeentehuis Strijen.

Audio: Verslaggever Bram Wesdorp was in de Oranjewijk.

Video: Verslaggeefster Joly van der Spek sprak met burgemeester Klijs en buurtbewoners.