MOORD

Dubbele moord op Bertus Broek en Patricia van Blarcum eindelijk opgelost, maar niemand gaat de cel in

| Foto:
| Foto:
Na ruim dertig jaar is duidelijk wie Bertus Broek en Patricia van Blarcum uit Rotterdam heeft vermoord. Dat meldt de Telegraaf. De twee werden in 1991 zwaar toegetakeld aangetroffen in een huis in Ommoord. De dader leeft niet meer.
Op zaterdagmorgen 16 maart 1991 vinden familieleden de levenloze lichamen van Patricia van Blarcum (23) en drugscrimineel Bertus Broek (40). In een flat aan de André Gideplaats zijn ze doodgeschoten en daarna verminkt met een mes. De twee kennen elkaar nog maar kort. Ze hadden hun derde afspraak.
Het motief? Dat zou een ruzie in het drugsmilieu kunnen zijn, denkt de recherche. Bertus handelde immers in xtc. Maar ook een wraakzuchtige ex zou een reden voor de dubbele moord kunnen zijn. Het politieonderzoek loopt vast. De dood van Bertus en Patricia wordt een zogeheten cold case.
Naar nu blijkt werd een lening het duo fataal. Een lening, die dader Arthur A. maar moeilijk kon terugbetalen aan Bertus. Een ruzie daarover liep volledig uit de hand. Bertus werd doodgeschoten. En Patricia, die toevallig bij hem op bezoek was, ook. Zij was moeder van een dochtertje van anderhalf.

Naar Indonesië

Arthur A. was meteen na de moorden naar Indonesië vertrokken. Dat hij nu toch als dader is ontmaskerd, komt doordat iemand uit zijn vroegere kring met het cold caseteam is gaan praten. Deze vrouw heeft gezien dat Arthur op de bewuste avond met bebloede kleren thuiskwam en hielp ook mee met het wegmaken van het vuurwapen. Dat werd vanaf de Van Brienenoordbrug in de Maas gegooid.
Arthur A. is in december 2021 overleden. Er komt dus geen strafzaak. Toch is de moeder van Patricia van Blarcum blij. "Ik heb geschreeuwd en gehuild", vertelt ze aan de Telegraaf. "Ik ben het coldcaseteam zo dankbaar dat ze niet hebben opgegeven. Wat ik altijd al wist, staat nu vast: Patricia was een volkomen onschuldig slachtoffer. Ze was op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl