ARMOEDE

Bokser Patrick zamelt kleding in voor kinderen in armoede: ‘Ik wilde iets proberen om te helpen’

Ook kinderen leveren kleding in bij Patrick
Ook kinderen leveren kleding in bij Patrick © OPEN Rotterdam
Als boksleraar op verschillende scholen in Rotterdam ziet Patrick Bokoo allerlei leerlingen voorbij komen. Het viel hem op dat sommige kinderen vaak in dezelfde of zelfs kapotte kleding rondlopen. "Ik zag dat zij om die reden gepest werden, dus ik wilde iets proberen om die kinderen te helpen", zegt Patrick tegen OPEN Rotterdam. Een succesvolle kledinginzamelingsactie is het gevolg.
Na een paar oproepjes op sociale media en een rondgang langs vrienden en familie, stromen de zakken met kleding binnen bij boksschool Van 't Hof in Rotterdam. "Ik vind het zo’n goed initiatief dat ik even de kasten door ben gaan zoeken naar spullen die ik niet meer gebruik, maar er nog wel goed uitzien", vertelt een van de donateurs.
"Ik geloof dat de jeugd de toekomst is. Dus als wij de jeugd nu niet helpen, hebben we een lastige toekomst later", zegt een vrouw die met een grote boodschappentas vol de sportschool binnenkomt. "Geen kind hoeft iets te missen, vind ik."
De kleding komt via het het netwerk van Patrick op de juiste plek. "Ik heb ook leerkrachten benaderd met de vraag of ze tekorten hadden bij bepaalde scholen. Met de hulp van die mensen kan ik ervoor zorgen dat het bij de juiste kinderen komt", vertelt hij daarover.

Schaamte

Eén van die plekken is Instituut Mr. Schats Noord, een basisschool voor speciaal onderwijs. Leerkracht Roos Lockhorst herkent waarom Patrick de inzamelingsactie is begonnen: "Je ziet dat leerlingen soms hun gymkleding vergeten, dat het gaat ruiken of dat de kleding te klein is. Maar je gunt het iedereen om zich lekker te kunnen voelen op school."
De school heeft daarom zelf een 'ouderkamer' waar kinderen en hun ouders allerlei spullen uit kunnen halen als ze het niet zo breed hebben. Dat kan gaan om wasmiddel, knuffels, speelgoed en kinderfietsjes maar ook om kleding in allerlei maten. De spullen van Patrick kunnen daar zo bij. "We proberen met deze ruimte de schaamte weg te halen. Het is helemaal niet erg als je het eens een periode pittig hebt. Dat hebben we allemaal wel eens. Laten we elkaar vooral helpen", besluit zij.
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl