112

Skoda-eigenaren in Nesselande kunnen rustig slapen: notoire Skoda-inbreker eindelijk opgepakt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pixabay/TheDigitalWay
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man uit Hoogezand opgepakt die verdacht wordt van een hele reeks inbraken in Skoda's in Nesselande. Tientallen wagens werden opengebroken. Vervolgens werden de autoradio's en navigatieapparatuur daaruit gesloopt.
In de nacht van maandag op dinsdag werd de 30-jarige man gespot door een agent in zijn vrije tijd. Hij zag de Groninger aan hendels van autodeuren trekken. De agent sprak de man aan en belde de meldkamer.
De verdachte ging er daarop vandoor en werd teruggevonden in een voortuin. In zijn rugzak zat een radio en een multimediasysteem. Ook zat er inbrekersgereedschap in de tas.
De man uit Hoogezand is inmiddels verhoord. Hij blijft voorlopig in de cel zitten, want hij had nog 67 dagen celstraf open staan voor andere strafbare feiten. Wat die feiten zijn, kan de politie niet zeggen.
Al sinds begin oktober zijn meerdere auto's opengebroken in Nesselande. Daarna werden maatregelen genomen. Zo werd er extra gesurveilleerd. De politie hoopt dat met de aanhouding van de man het aantal inbraken nu stopt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl